”Ieşi afară/Javră ordinară!”

Spectacol fără precedent în România, oferit la mitingul de protest organizat azi de sindicatele poliţiştilor, în care se scandează lozinci agresive, mult diferite de ceea ce s-ar aştepta de la breasla oamenilor legii. Semn că tensiunea socială a ajuns de nesuportat, iar evenimentele ar putea degenera. Mitingul poliţiştilor a atins cote paroxistice în jurul orelor 14,00, culminînd cu aruncarea caschetelor în curtea Palatului Cotroceni şi cu urletul ”Ieşi afară/Javră ordinară!”.

Sindicaliştii care s-au adunat, azi, în Piaţa Victoriei s-au încolonat şi au plecat în marş spre Cotroceni, pentru a-i cere preşedintelui Traian Băsescu rezolvarea revendicărilor lor. Liderul SNPPC, Marian Gruia, a declarat că le-a garantat jandarmilor că vor fi paşnici pe traseul până la Cotroceni şi că aceştia au înţeles şi i-au lăsat să mărsăluiască chiar dacă nu aveau autorizaţie.

“Le-am spus că mai bine ne lasă să plecăm spre Cortoceni pentru că oamenii sunt foarte înverşunaţi şi va ieşi scandal în Piaţa Victroiei ca acum două zile dacă nu ne lasă”, a spus Gruia.
Acesta a adăugat că va plăti o eventuală amendă pe care sindicatele o vor lua pentru marşul neautorizat. Liderul sindical a susţinut că a vorbit cu ministrul Vasile Blaga care le-a transmis că nu are soluţii la problemele lor, astfel că au decis să plece spre Palatul Cotroceni.

Protestatarii au pancarte pe care scrie “Blaga nu te supăra, noi îţi vrem demisia”, “Băsescu nu uita, a venit şi vremea ta” şi strigă “La puşcărie, Guvernul la puşcărie”, chemând bucureştenii să li se alăture.
Sindicaliştii nu au autorizaţie pentru marş. Liderii lor au spus că vor ca prin această acţiune să demonstreze că nu renunţă la solicitările lor şi că îşi asumă eventualele amenzi. Aproximativ 6.000 de persoane, printre care sute de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, afiliaţi la confederaţia Cartel Alfa, participă la marş. Ajunşi la preşedinţie, manifestanţii şi-au schimbat traseul şi au mers către intrarea oficială a Palatului Cotroceni, către platoul unde şefului statului i se dă onorul în cadrul festivităţilor oficiale, ei aruncând cu sticle, caschete şi lumânări.

La Eroilor, jandarmii au încercat să-i îndrume pe protestatari, pe lângă Academie, din strada Iuliu Maniu, însă manifestanţii au făcut dreapta şi au luat-o spre platoul din strada Gheorghe Marinescu, la intrarea oficială.
Protestatarii s-au oprit, la ora 13.15, la intrarea oficială, unde sunt concentrate forţe importante de jandarmi. Manifestanţii au început să strige “Ieşi afară / Javră ordinară” şi ”Nu vă fie frică/Boc şi Băse pică!”.
Maşini ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Jandarmeriei se află, potrivit Mediafax, la locul manifestațiilor.

3 Comentarii la "”Ieşi afară/Javră ordinară!”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.