Mizeria politicii la feminin

Nu mi-a venit să cred cum a involuat Roberta Anastase. Pentru mine a fost un şoc felul în care a condus şedinţa Camerei Deputaţilor, în care a fost dezbătută şi adoptată Legea Pensiilor. O negare mai grosolană şi mai violentă a democraţiei, a regulilor de funcţionare ale Parlamentului nu se poate imagina. Şi toate s-au petrecut în direct, în faţa camerelor de filmat. Pur şi simplu acestor oameni nu le mai pasă de nimeni şi de nimic.

Roberta Anastase nu este decât un executant al ordinelor venite de la Cotroceni. Dar asta nu este o scuză, este un factor agravant ale gestului său. Un gest urmat de altul, şi mai mizerabil: pusă în faţa perspectivei de a fi anchetată penal, ca urmare a denunţului formulat de PSD, a pus la cale o diversiune ordinară. A inventat un şantaj din partea PSD, care şantaj ar fi avut drept miză colosala sumă de 127 de miliarde de lei (ceva care se apropie de valoarea Bugetului Consolidat pe 2010!). Şi a pus plecarea PSD de la vot pe seama unui „aranjament” de culise cu PDL.

Din păcate, lipsa de logică a diversiunii o afundă şi mai mult pe Roberta Anastase în mocirla populismului de doi bani şi a tupeului nemăsurat. Prin ieşirea din sală, PSD şi PNL au forţat întreruperea şedinţei, prin ne-îndeplinirea cvorumului de şedinţă. În loc să numere voturile ca Pristanda steagurile, Roberta Anastase trebuia să suspende şedinţa, aşa cum i s-a cerut. Slugărnicia şi nevoia de a dovedi Cotrocenilor că este un bun executant au împins-o la o greşeală fatală. Care a pus capăt carierei sale de politician, indiferent cât mai rezistă în actuala funcţie. Doar că ea a făcut şi mai grea viaţa femeilor (tot mai puţine şi mai timorate, din păcate) care fac politică în România. Este un blam nemeritat de ele şi un blam nemeritat de Parlament, ca instituţie fundamentală a democraţiei. Trist…

Sursa: corinacretu.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.