Încă o captură de ţigări făcută de Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din Carei cercetează un sătmărean în maşina căruia au descoperit 4.300 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean. Marfa urma să fie comercializată în municipiul Oradea.

Vineri, 10 septembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Carei au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile. În cadrul acestei acţiuni, în jurul orei 07.00, pe comunicaţia Craidorolţ – Satu Mare au oprit pentru control un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Satu Mare. La volanul maşinii se afla Pavel P., în vârstă de 40 de ani, din municipiul Satu Mare. În maşina condusă de sătmărean poliţiştii de frontieră au observat mai multe baxuri cu ţigări, aşa încât au condus autoturismul şi şoferul la sediul SPF Carei pentru verificări.
În urma controlului amănunţit efectuat de către poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, în portbagajul autoturismului şi pe bancheta din spate a maşinii au fost descoperite opt baxuri – 4.000 pachete – cu ţigări marca Viceroy, cu timbru fiscal ucrainean, şi alte 300 pachete de ţigări marca Jin Ling, şi acestea de provenienţă ucraineană, în valoare totală de aproximativ 18.500 RON.
Conducătorul auto a declarat că în cursul serii anterioare a achiziţionat marfa de la diferite persoane dintr-o piaţă din municipiul Satu Mare cu intenţia de a le transporta şi comercializa în municipiul Oradea.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali. Poliţiştii de frontieră au întocmit conducătorului auto acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

httpv://www.youtube.com/watch?v=zqvHQQus1Z4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.