Zboara Vlădescu, Şeitan, Dumitru, Berceanu, Videanu şi Sandu

Boc a precizat că miniştrii Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Gabriel Sandu şi-au depus mandatele de ministru pentru a fi utilizaţi şi a-şi spune experienţa în cadrul partidului. Premierul a menţionat că propunerile de remaniere urmăresc două obiective: continuarea programelor de reformă începute şi ca în 2011 România să treacă pe creştere economică.

Emil Boc a precizat că cei propuşi pentru înlocuirea miniştrilor remaniaţi sunt parlamentari, arătând că se bazează pe expertiza lor de specialitate. “Toţi colegii parlamentari candidaţi deţin funcţii de conducere în structurile de specialitate ale comisiilor parlamentare”, a spus Boc.

Primul-ministru a ţinut să le mulţumească public miniştrilor remaniaţi, nominalizându-i pe Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Mihai Dumitru, Radu Berceanu, Adrian Videanu şi Gabriel Sandu. El a arătat că aceştia au fost “oameni de echipă” şi şi-au pus expertiza profesională în slujba Guvernului. “Pentru efortul pe care l-au depus, ţin să le mulţumesc public că au făcut parte din această echipă guvernamentală”, a adăugat Emil Boc. El a mai arătat că are convingerea că echipa guvernamentală înnoită va aduce la îndeplinirea celor două obiective, ducerea până la capăt a reformelor începute şi creştere economică.

Premierul a spus că aceste propuneri de remaniere vor fi înaintate preşedintelui României, potrivit Constituţiei. Constituţia prevede, la articolul 85, că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.