Radu Mazare – un Fidel Castro modern

Primarul constănţean, Radu Mazăre, a adoptat, din nou, ţinuta militară, vineri, la Jupiter, când a participat la un seminar la şcoala politică a TSD, el pledând în faţa tinerilor pentru modelul Fidel Castro.

Mazăre a venit la Teatrul de vară din Jupiter, unde a avut loc primul seminar al şcolii politice a TSD, după discursurile lui Adrian Năstase şi Victor Ponta.

Făcându-şi loc printre tineri, Mazăre a captat atenţia prin ţinuta pe care a adoptat-o: uniformă de militar, fără însemne sau grade, cizme până aproape de genunchi şi o beretă roşie.

După baia de mulţime, primarul de Constanţa a urcat pe scenă, unde le-a vorbit tinerilor despre revoluţie şi Fidel Castro.

“Băi, ce aş mai face o revoluţie cu voi de aici!”, au fost primele cuvinte ale lui Mazăre.

El nu şi-a ascuns admiraţia faţă de liderul cubanez Fidel Castro, îndemnându-i pe tinerii social-democraţi să-i copieze “curajul”.

“Mie îmi place de Fidel Castro. E un şmecher, a luat puterea la 32 de ani şi a ţinut-o 50 de ani şi a făcut ce a crezut el că trebuie să facă. Şi a avut şi gagici şi a avut şi femei şi şi-a făcut treaba. Da, mie îmi place de el. Ce dacă unora nu le place şi strâmbă din nas, mie îmi place. Şi voi ar trebui să faceţi la fel, să aveţi curaj şi să faceţi ce vă place”, a spus Mazăre.

El a vorbit apoi despre “curajul” în politică, afirmând că, în urmă cu câţiva ani, când “Băsescu era pe val”, foarte puţini lideri PSD îl criticau.

“Pe Băsescu, în urmă cu câţiva ani, când era el cel mai tare, doar eu aveam curaj să îl critic. Mai era Adrian Năstase care îl ataca şi, puţin de tot, Victor Ponta. Acum, când omul e încolţit, toată lumea sare pe el. Aşa s-a întâmplat cu domnul Năstase. Când era premier, toată lumea se înghesuia să îl pupe în fund, nu-i aşa? Era coadă în spatele lui. Cum se mişca el un pic, se mişca şi toată coada după el. Cum nu a mai fost premier, toţi s-au găsit la un hotel să îi spună că nu mai e bun şi trebuie să plece”, a spus Mazăre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.