Etapa şi antrenorul plecat!

Victor Piţurcă, Roni Levi, Aurel Ţicleanu, Adrian Falub şi Mihai Stoichiţă au plecat sau au fost deja demişi de la echipele unde au început sezonul. La rând: Lopez Caro

Liga I nu încetează să surprindă în fiecare sezon. În noul campionat, după şase etape, cinci antrenori şi-au părăsit deja echipele, iar al şaselea stă cu bagajele la uşă. Această “performanţă” vine după ce, în 2008-2009, tot şase tehnicieni fuseseră demişi, dar în “doar” zece runde. Până în acest moment, Victor Piţurcă, Roni Levi, Aurel Ţicleanu, Adrian Falub şi Mihai Stoichiţă au fost demişi sau au plecat de la echipele lor. În plus, spaniolul Lopez Caro este la un pas de a pleca de la Vaslui. Dintre cei şase, doar Piţurcă şi-a găsit o altă echipă, el plecând de la Steaua la Universitatea Craiova.

Piţurcă a plecat după două etape

Sarabanda schimbărilor de antrenori a fost deschisă de Victor Piţurcă, tehnician care a pregătit Steaua doar în primele două runde ale campionatului. Înaintea meciului cu FC Braşov, din etapa a treia, Piţi l-a anunţat pe Gigi Becali că nu mai este dispus să îi pregătească pe roş-albaştri dacă nu va primi garanţiile cerute. Patronul Stelei a refuzat şi aşa am consemnat primul antrenor schimbat în noul sezon. Înlocuitorul lui Piţurcă: Ilie Dumitrescu.

Ţicleanu, demis prin SMS!

“Nu eşti compatibil cu echipa!”, aşa a sunat SMS-ul prin care Adrian Mititelu l-a demis pe Aurel Ţicleanu. Fosta glorie a oltenilor a antrenat Universitatea Craiova până în etapa a cincea, iar după egalul de pe terenul Astrei Ploieşti (2-2) a fost dată afară printr-un SMS pentru rezultatele nesatisfăcătoare. Mititelu nu a stat cu mâinile în sân şi l-a convins după câteva zile pe Victor Piţurcă să preia echipa.

Levi, răpus de criza financiară

Israelianul Roni Levi a supravieţuit după “dubla” cu Liverpool şi a dus Unirea pe locul doi în sezonul trecut, dar a trebuit să se recunoască învins de Dumitru Bucşaru, după ce patronul a uitat să îi plătească pe jucători. Degringolada ialomiţeană l-a împins uşor-uşor pe antrenor să renunţe. Levi a plecat după turul cu Hajduk Split din Europa League şi înaintea etapei a patra cu FC Braşov, chiar dacă anunţase că va rămâne până la returul cu croaţii.

Falub, dat afară la miezul nopţii

Adrian Falub a promovat două echipe în Liga I în două sezoane consecutive, dar a avut ghinionul să nu reziste prea multe la niciuna dintre formaţii. Anul trecut a fost demis după tur de la Unirea Alba Iulia, iar acum a fost dat afară de la FCM Târgu Mureş după şase etape. În jurul orei 23:00, după înfrângerea cu Gloria Bistriţa (1-3), managerul Claudiu Maior l-a sunat pe tehnician să-l anunţe că e demis.

Pleacă Stoichiţă, vine Grigoraş

Plecat de la Steaua, Mihai Stoichiţă a început sezonul 2010-2011 pe banca Astrei Ploieşti cu gânduri mari. Victoriile însă nu au venit, iar scaunul tehnicianului se clătina din ce în ce mai tare după fiecare etapă. Egalul din etapa a şasea, de luni (1-1), de pe terenul Victoriei Brăneşti, a însemnat şi ultimul meci pentru Stoichiţă. După spusele oficialilor prahoveni, se pare că a fost vorba despre o despărţire amiabilă. Aseară, la Astra a fost instalat Petre Grigoraş.

Caro: “Încă nu am demisionat”

Cu rezultate slabe în Liga I, Lopez Caro e forţat prin diverse metode să plece de Porumboiu, care dacă îl demite trebuie să-i dea un milion de euro. “Porumboiu a dat ordin ca mâine (n.r. – azi) niciun jucător să nu se prezinte la pregătire. Încă nu mi-am dat demisia. Mâine sunt la antrenament”, a spus Caro. Aseară, Pancu a refuzat a refuzat să se antreneze cu Lopez Caro. “Echipa are nevoie de un şoc”, a precizat Porumboiu. Ovidiu Sabău va semna zilele următoare cu Vaslui.

Sursa: www.prosport.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.