CExN al PSD a aprobat depunerea moţiunii de cenzură

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a aprobat, luni, în unanimitate, depunerea de către social-democraţi a moţiunii de cenzură.

Decizia a fost luată chiar la începutul şedinţei, la propunerea liderului PSD Victor Ponta. Acesta a precizat că detaliile privind calendarul depunerii moţiunii de cenzură vor fi stabilite în cadrul reuniunii CExN.

“Vă propun un vot de principiu ca obiectivul fundamental al nostru să fie de a ne opune cu orice mijloace guvernării Băsescu-Boc, iar asta înseamnă o moţiune de cenzură. Avem dreptul la o singură moţiune de cenzură pe această sesiune, iar data şi textul îl decidem împreună, la o următoare întâlnire”, a spus Ponta.

El a întrebat dacă există comentarii asupra acestei propuneri, fără ca nimeni să formuleze obiecţii, iar votul membrilor CExN a fost unanim.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că subiectul moţiunii de cenzură a fost discutat şi în Biroul Permanent Naţional care a precedat şedinţa CExN, iar liderii partidului au căzut de acord că, în principiu, orizontul de timp optim pentru depunerea moţiunii de cenzură ar fi imediat după Consiliul Naţional din 16 octombrie, când PSD va lansa şi oferta de guvernare.

BPN nu a decis însă o dată exactă pentru iniţierea moţiunii de cenzură, mai mulţi lideri apreciind, potrivit surselor citate, ca momentul depunerii să fie şi în funcţie de o eventuală remaniere a Guvernului Boc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.