A încercat, pentru a doua oară, să iasă ilegal din România

Un pakistanez, pariind pe ideea că poliţiştii de frontieră ar fi indolenţi,  şi-a încercat norocul de a ieşi a doua oară ilegal din România fix prin acelaşi loc prin care mai încercase şi prima dată. A cam pierdut. Pariul.
Povestea pakistanezului s-a petrecut joi, 26 august a.c., în jurul orei 13.30 (adică ziua în amiaza mare – ce tupeu !), când  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Berveni, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, o persoană care se îndrepta pe jos pre teritoriul statului vecin. Din primele verificări efectuate s-a constatat că este vorba despre un cetăţean pakistanez, în vârstă de 23 de ani, solicitant al statutului de azilant în ţara noastră. Persoana a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.
Tânărul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că ar fi vrut să ajungă în Franţa, în speranţa că acolo îşi va găsi un loc de muncă. De altfel, el nu este la prima încercare de acest fel: în data de 15 august a.c., el a fost reţinut în acelaşi loc, în zona de responsabilitate a SPF Berveni, în momentul în care încerca, împreună cu alte cinci persoane, să treacă ilegal din România în Ungaria.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus cercetarea persoanei în stare de libertate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.