Funcţionar “încuiat” la AJOFM Satu Mare

Astăzi, 25 august, este termenul-limită pentru depunerea declaraţiilor pentru toţi cei care obţin venituri din activităţi independente (PFA, drepturi de autor) şi – dacă sunt contribuabili cu simţul respectului legii şi gândul la viitoarea pensionare –  trebuie să plătească la stat contribuţiile sociale, conform noilor reglementari din Ordonanţa 58/2010.
La sediul AJOFM Satu Mare era, ieri, un fel de mic haos oricând susceptibil de multiple îmbunătăţiri. Un funcţionar peste măsură de meticulos pretindea, nici mai mult-nici mai puţin, ca toţi cei care doreau să-şi depună declaraţiile să facă bine să le şi ştampileze, deşi formularul-tip nu pretindea aşa ceva, ci doar o simplă şi paşnică semnătură. Această “noutat” însă  comunicată verbal, fără nici un anunţ oficial şi legal în acest sens.
Contactaţi telefonic, directorul AJOFM Satu Mare Gheorghe Tilibaşa şi directorul adjunct Floarea Variu au declarat iniţial   pentru Sătmăreanul.net că “nu au existat nici un fel de probleme la preluarea declaraţiilor de la persoanele care desfăşoară activităţi independente, nu credem că funcţionarul nostru a cerut să fie ştampilate formularele”. Apoi, după ce l-am informat că existau, totuşi, mai multe persoane trimise pur şi simplu la plimbare de respectivul funcţionar care avea obsesia ştampilei, directorul Gheorghe Tilibaşa a admis că “e posibil să fi fost incidente izolate de acest fel, funcţionarul nostru care preia acele formulare fiind de felul lui poate un pic prea meticulos. Pe de altă parte, nici persoanele despre care spuneti că v-au sesizat pe dumneavoastră ar trebui să aibe ştampilă dacă desfăşoară o activitate independentă, chiar dacă ştampilarea formularuilui nu este obligatorie din partea asiguratului”.
Problema este că un astfel de funcţionar “meticulos” şi care a rămas setat pe ideea că un formular nu este valabil decât dacă are ştampile, peceţi şi sigilii pune oamenii pe drumuri absolut aiurea. Noroc că, din spusele conducerii AJOFM Satu Mare, problema respectivă nu mai există. E drept că funcţionarul da.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.