Autopsia a confirmat cauza decesului mămicii de 23 de ani

Tragedia petrecută luni la Spitalul Judeţean din Satu Mare – când tânăra Andreea B., în vârstă de numai 23 de ani, a murit după ce, dăduse viaţă, cu o zi înainte, prin cezariană, unei fetiţe perfect sănătoase – a ajuns în atenţia procurorilor.

“Aparţinătorii femeii decedate au fost la noi, dar nu au depus sesizare, aceasta fiind depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Aceştia s-au exprimat că ar dori ca autopsia să fie făcută de alţi medici decât cei din Satu Mare, pentru că doresc foarte mult să ştie exact adevărul în legătură cu această moarte, chiar dacă nu-i învinuiesc pe medici de nenorocirea care s-a întâmplat. S-a dispus ca un medic legist şi un ofiţer de poliţie judiciară să fie prezenţi la autopsie, aceasta fiind măsura cea mai importantă care trebuia luată în acest moment, În astfel de cazuri, cel care dă tonul este medicul legist, deoarece el face mai departe sesizarea doar în cazul în care există anumite suspiciuni asupra cauzelor morţii”, ne-a declarat Ana Rusu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Autopsia efectuată ieri în jurul orei 12 a scos la iveală faptul că într-adevăr cauza morţii tinerei Andreea B. a fost stop cardio-respirator, în plus fiind detectate simptome ale unei teribile boli care afectează uneori femeile după naştere şi care, în urmă cu aproximativ 4 ani.
Surse medicale neoficiale din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare au declarat pentru Sătmăreanul.net următoarele: ” Această moarte este doar un caz înfiorător de nefericit şi nimic altceva. Astfel de cazuri se intâmplă foarte rar – şi numai la femeile care nasc prin cezariană. Simptomele alarmante nu apar în timp, astfel încât medicul să poată identifica din timp faptul că este ceva în neregulă cu pacienta. Aceste simptome apar realmente brusc şi se agravează într-un mod galopant, iar medicii din Satu Mare nu pot face faţă, cu dotările actuale, la astfel de cazuri disperate. De fapt, în urmă cu 4 ani am mai avut un caz, similar cu cel de acum, aici la spital – la fel de tragic, din păcate”.
O comisie de anchetă administrativă a Consiliului Judeţean Satu Mare îşi va face propria anchetă în cursul acestei săptămâni.

2 Comentarii la "Autopsia a confirmat cauza decesului mămicii de 23 de ani"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.