UNPR Satu Mare va strânge semnături pentru legea “Pintea haiducu”

Azi, cu începere de la ora 15, în sala de conferinţe a hotelului “Dana II” din centrul municipiului Satu Mare, o parte din  echipa interimară de conducere a filialei judeţene a Uniunii Naţionale pentru Progresul României ( ceva mai cunoscut datorită iniţialelor – UNPR) a organizat o primă, scurtă şi la obiect conferinţă de presă. Preşedintele interimar al filialei, jurista Anca Violeta Petran, a fost secondată în susţinerea conferinţei de presă de Mihaela Sabo şi Lazăr Joldoş (vicepreşedinţi), precum şi de Marius Ardelean – preşedintele interimar al organizaţiei de tineret.

Principalul subiect al întâlnirii liderilor UNPR Satu Mare cu reprezentanţi ai presei a fost solicitarea de a-i informa pe sătmăreni că s-a lansat şi în această parte a ţării campania de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului de lege referitor la impozitarea averilor mari şi foarte mari. Spicuind din documentul primit de la “centru” – document pe care il puteti vedea integral AICI -, Anca Petran a precizat că se estimează ca “după 3 ani de aplicare a acestei legi, la bugetul de stat se vor strânge aproximativ 9 miliarde de euro. Este vorba de impozitarea tuturor averilor afişate a căror valoare depăşeşte 450.000 de euro, UNPR estimând că ar fi vorba de aproximativ 300.000 de persoane care vor fi afectate de această lege.”

De asemenea, liderii interimari ai UNPR au anunţat că, începând din data de 24 august, pentru a strânge semnăturile de la sătmăreni, în Piaţa Libertăţii din municipiul Satu Mare (pe trotuarul din faţa florarilor din parcul central) va fi amplasat un cort în care tuturor celor intersaţi le vor fi puse la dispoziţie formularele-tip de susţinere a proiectului de lege de impozitare a mult-prea-bogaţilor.
Spre finalul conferinţei de presă, Anca Petran a anunţat că, până în prezent, filiala judeţeană a UNPR are aproximativ 350 de membri “dar suntem încă în faza de construire a organizaţiei, UNPR fiind o formaţiune politică foarte tânără – s-a înregistrat oficial doar în luna mai ! -, noi înşine începându-ne activitatea abia în urmă cu o lună. Dar deja am înregistrat un prim succes notabil: am obţinut un post de consilier, în persoana lui Constantin Mateş, în urma alegerilor locale parţiale de la Sanislău unde am obţinut mai multe voturi decât PD-L !”

În luna septembrie se va organiza conferinţa judeţeană de alegeri a filialei UNPR Satu Mare, sperându-se ca la aceasta să participe trio-ul conducător naţional al formaţiunii: Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu.

Un Comentariu la "UNPR Satu Mare va strânge semnături pentru legea “Pintea haiducu”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.