Sistemul de sănătate mai face o victimă

Abia s-a făcut transferul administrativ al spitalelor sătmărene din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Consiliului Judeţean că un eveniment tragic vine să ne reamintească tuturor că schimbările de natură birocratică nu sunt deloc suficiente pentru ca sistemul de sănătate din judeţ să dea semne de îmbunătăţire a serviciilor. Mai mult chiar, condiţiile materiale şi financiare de-a dreptul sinistre din spitale, precum şi personalul tot mai insuficient continuă să pună în pericol sănătatea şi viaţa pacienţilor.

Cel mai recent caz este cel petrecut azi, cand o tânără de 23 de ani a murit chiar la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce, cu o zi înainte, născuse prin  cezariană o fetiţă perfect sănătoasă. Totuil părea să decurgă normal până astăzi, când tânăra mămică a făcut stop cardio-respirator şi a decedat în ciuda eforturilor medicilor.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean, preşedintele acesteiu instituţii – Csehi Arpad – a dispus efectuarea unei anchete pentru stabilirea cauzelor tragediei. Deocamdată sunt aşteptate rezultatele autopsierii tinerei pentru a cărei moarte nu există încă explicaţii concrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.