Rezultatele finale ale alegerilor de la Sanislău

Aseară la ora 21 s-au încheiat alegerile locale parţiale desfăşurate în comuna Sanislău, scopul procesului electoral fiind alegerea unui nou Consiliu Local după celălalt a răposat, conform legii, după ce nu s-a ma întrunit de trei ori  consecutiv din cauza multiplelor “clinciuri” interpartinice locale. La votare au participat 3102 persoane.

“La Sanislău alegerile s-au desfăşurat fără nici un incident de-a lungul întregii zile. Singurele aspecte care au mai “rupt” monotonia au fost solicitările mai multor cetăţeni, care nu s-au regăsit pe listele elctorale deşi aveau domiciliul în comună, de a putea vota – aşa că s-au făcut listele suplimentare conform legii”, a declarat pentru Sătmăreanul.net Corina Şereş – preşedintele Biroului Electoral de circumscripţie.

Potrivit sursei citate, la ora 10 a dimineţii zilei de ieri, votaseră doar 170 de persoane (5,4% din total), la ora 14 erau deja 676 (21,75%) de oameni care introduseseră buletinul de vot în urnă, iar la ora 18 s-a raportat la Bucureşti că 1270 de alegători (40,93%) îşi exercitaseră dreptul la vot.
Reamintim cititorilor că în cursa electorală s-au înscris 110 persoane: 106 erau pe liste de partid, la ele adăugându-se 4 candidaţi independenţi – Claudia Ramona Mateş, Ştefan Sabău, Daniel Kocze (liderul romilor din comună) şi Zoltan Bereczki.

După ce s-au numărat voturile la toate cele patru secţii de votare din comună (două la Sanislău şi câte una la Horea şi Marna Nouă), rezultatele au fost următoarele: Forumul Democrat German – 5 consilieri, PSD – 2 consilieri, PNL – 2 consilieri, UDMR – 1 consilier, UNPR – 1 consilier, PD-L – 1 consilier şi un independent: Daniel Kocze. Numărul final de 1643 de alegători care s-au prezentat la vot reprezintă 52,53% din numărul total de votanţi existenţi în comună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.