Ceferiştii sătmăreni nu ştiu exact ce urmează să li se întâmple

Foarte sec şi lipsit de soluţii şi imaginaţie, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat ieri că “în cazul în care nu vor fi găsite soluţii pentru echilibrarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale companiilor de cale ferată, ministerul va recurge la reducerea personalului companiilor feroviare”. Acest anunţ nu a fost făcut “la nimereală”, ministerul având deja pregătită o – da, aţi ghicit ! – “strategie” de restructurare a domeniului feroviar. Dincolo de faptul că toate actele  guvernanţilor demonstrează în primul rând lipsa oricăror strategii altfel decât teoretice, de remarcat este doar concluzia din documentul elaborat de Ministerul Transporturilor: Numărul de personal de la calea ferată va trebui să fie redus cu 7.105 sau 8.305 salariaţi până în 2011, “ceea ce va duce la economii totale de 787,96 milioane lei anul viitor potrivit strategiei”.
Dealtfel ministrul radu Berceanu s-a întâlnit azi după-amiază cu toate sindicatele din domeniul feroviar pentru discuta despre reducerile de personal.
Grigore Vlad – şeful staţiei CFR Satu Mare – a declarat pentru Sătmăreanul.net că “nu s-a primit încă nimic oficial în privinţa vreunei restructurări sau reduceri de personal. De fapt, la noi în sistem circuitul hârtiilor şi al informaţiilor este destul de greoi: ministerul informează compania CFR SA care informează regionalele care informează regulatoarele şi abia după aceea informaţia ajunge şi la staţii mici precum Satu Mare. Speculaţii se pot face doar pe baza a ceea ce mai apare în presă, atât. În plus, adevărul este că întotdeauna sindicatele sunt mult mai bine informate decât noi pentru că ele negociază direct cu ministerul, deci află totul înaintea noastră. Oricum, nu ştim oficial ce se va întâmpla cu noi. Iar la CFR Marfă Satu Mare, unde şefă este soţia mea, situaţia este exact aceeaşi ca şi la noi, care suntem doar administratori ai infrastructurii feroviare.”

Un Comentariu la "Ceferiştii sătmăreni nu ştiu exact ce urmează să li se întâmple"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.