Spectacol de dresaj canin pentru sprijinirea copiilor cu dizabilităţi

Azi după-amiază, cu începere de la ora 15, Asociaţia Angel Dog Satu Mare a organizat un inedit (şi cât se poate de specific)  eveniment caritabil pentru implicarea copiilor din centrele de plasament şi a bătrânilor din cămine în activităţi psihologic-curative şi recreative. Practic, ideea generală de bază a fost aceea că împrietenirea cu animalele – mai ales cu câinii – ar putea face “minuni” pentru sufletele şi vieţile oamenilor. Iar unul dintre scopuri a fost şi sensibilizarea participanţilor în aşa fel încât să facă donaţii pentru proiectele caritabile (şapte la număr) ale asociaţiei.

În cadrul acestei manifestări, au avut loc – la început – demonstraţii de voltije (acrobaţii pe cai) cu cei de la Clubul Gallup, care au pus mai apoi la dispoziţia copiilor un cal paşnic şi prietenos cu care aceştia să se poată plimba. Cei aproximativ 250 de sătmăreni care s-au strâns pe str. Ştrandului nr. 4 au asistat, cu mic-cu mare, la încântătoare demonstraţii de dresaj canin  cu şcoala Alpha K-9, spectacolul jucăuş al câinilor având o mare priză la public. În pauzele dintre aceste demonstraţii, organizatorii au avut grijă să organizeze activităţi distractive interactive pentru copii.

Prezentarea evenimntelor în desfăşurare a fost asigurată de Zoltan Szabo şi Eduard Toth , cei doi tineri care organizează şi cursuri de dresaj canin la baza bine organizată Alpha K-9. Printre invitaţii speciali ai evenimentuluia fost şi o simpatică echipă de dresori de câini din Debrecen (Ungaria), care au avut partea lor binemeritată de aplauze când şi-au prezentat propriul show canin. U mai fost programate, de asemenea, un seminar al Asociaţiei Free Life (care, prin Carmen Frăţilă, a “intermediat” adoptarea pe loc a trei câini fără stăpân), o demonstraţie de luptă Capoeira, prezentări dansante ale şcolii Backstage Dance School, urmate de discoptecă în aer liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.