Tupeist cu maşină furată şi cu numere false, la Petea

Exista, în anii ’80, la actualul Colegiu “Ioan Slavici” (fostul Liceu Industrial nr. 6) un foarte simpatic profesor de biologie, Ioan Silaşi, care avea o vorbă celebră la vremea respectivă printre toţi elevii: “dacă ţi-ai pus unt pe cap. nu ieşi la soare că se topeşte şi te faci dracului de râsul curcilor !”

După toate probabilităţile, există oameni la care înţelepciunea unor maxime spirituale asemănătoare nu a ajuns, cel mai recent exemplu în acest sens fiind un individ din Borşa (Maramureş) care a străbătut toată Europa cu un autoturism furat din Spania şi s-a înfiinţat cu tupeu la frontiera româno-ungară, la Petea. Unde i s-a spus, pe un ton foarte serios, “HALT !”

Potrivit unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al poliţiei de Frontieră Satu Mare, Oana Totorean, tărăşenia de care pomeneam s-a întâmplat ieri, 16 august a.c., în jurul orei 5 dimineaţa, la P.T.F. Petea . Personajul s-a o fi gândit că ora matinală predispune la delăsare frontieristică şi şi-a încercat norocul. El a intrat nonşalant pe sensul de intrare în România şi s-a prezentat politicos ca fiind Ion Ş., în vârstă de 45 de ani, din Borşa, judeţul Maramureş. Bărbatul conducea un autoturism marca Nissan Primastar pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de Maramureş.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul documentelor poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul Nissan figurează ca fiind furat destul de recent din Spania, cam din iulie 2010. Normal că au început să se facă primele verificări, în urma cărora s-a constatat că proprietarul anterior al autoturismului a fost un alt cetăţean român din Hunedoara, judeţ în care de altfel a şi fost înmatriculată maşina timp de doi ani (din 2008 până în 2010) şi ulterior radiată.
Maramureşeanului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni.

Dealtfel, localitatea Borşa este deja renumită la nivel naţional şi internaţional în ceea ce priveşte numărul de maşini furate, buldozere şterpelite şi arme ascunse pe centimetru pătrat – adică acolo e lumea colcăitoare de “şmecheri”. Unuia se pare că, cel puţin temporar, i s-a cam înfundat (că doar întortocheate sunt căile Justiţiei, Doamne !).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.