Membrii BPN i-au cerut lui Boc să reformeze partidul

Mai mulţi lideri ai PDL au arătat, luni seară, că este nevoie de o reformă a partidului şi o remaniere şi au reiterat cererea ca până pe 1 septembrie premierul să vină cu un plan de restructurare şi o analiză pe miniştri, iar propunerea privind o conducere interimară a partidului nu a avut susţinere.

Surse din PDL au făcut aceste declaraţii, marţi, pentru MEDIAFAX, arătând că şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL de luni seară, care a durat cinci ore şi jumătate şi s-a terminat la ora 1.30, a fost “un fel de terapie în grup”, în care toţi cei prezenţi şi-au expus opinia asupra activităţii partidului, unii vorbind foarte mult, iar alţii ascultând “cu toleranţă”.

Potrivit surselor citate, propunerea deputatului Sulfina Barbu privind o conducere interimară a partidului nu a avut susţinere, chiar adepţii ei bătând în retragere şi propunând, în schimb, atribuţii suplimentare pentru vicepreşedinţii partidului. “Greii” partidului au criticat această propunere referitoare la o conducere interimară, calificând-o drept “prostie”, au spus sursele menţionate.

“Ce înseamnă conducere dublă a partidului, cine face parte din ea: Boc, Blaga, Videanu şi Elena. Pe aceştia dorim să-i dăm la o parte? Chiar vreţi să-i izolăm?”, a spus unul dintre participanţi.

Surse din partid au arătat că mai mulţi membri ai BPN au spus că trebuie realizată o reformă a partidului şi o remaniere guvernamentală şi au cerut ca, până la 1 septembrie, premierul să vină cu un plan de restructurare şi o analiză pe miniştri. Unii au apreciat că partidul nu mai are viaţă şi că în partid a început o luptă internă, acest lucru observându-se în presă. S-a relansat ideea reluării procesului de alegeri în partid, fie de jos în sus, fie de sus în jos, iar premierul a declarat că nu are nimic împotrivă, această problemă urmând să fie discutată în următoarea şedinţă.

O altă temă discutată în şedinţa de luni noapte a fost cea a sancţionării celor care vorbesc în afara partidului, au mai precizat sursele citate. Au fost opinii că este greu să-l sancţionezi pe unul şi pe altul nu, dar şi că nu pot fi sancţionaţi în baza Statutului cei care vorbesc în exterior, deoarece Statutul prevede sancţiuni dacă încalcă nişte decizii, iar decizii nu s-au luat.

Relaţia între conducerea partidului, miniştri, pe de o parte, şi parlamnetarii PDL, pe de altă parte, a fost, de asemenea, abordată, unii considerând că trebuie explicate mai clar deputaţilor şi senatorilor democrat-liberali măsurile luate de Guvern, reforma statului, faptul că acestea vor duce ca peste un an sau doi România să meargă mai bine, iar parlamentarii să transmită aceste mesaje în teritoriu. Au fost opinii că parlamentarii vor să-i controleze pe miniştri sau că miniştrii ar trebui să-şi facă timp să se întâlnească cu fiecare parlamentar.

Potrivit surselor citate, s-a discutat şi ca şedinţa BPN al PDL de luni dimineaţă să se mute luni după-amiază, pentru ca să fie mai mult timp pentru discuţii, existând posiblitatea ca reuniunile BPN să se prelungească de acum până târziu în noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.