Urmează cartonaşul roşu pentru Cristian Preda

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a afirmat, joi, la postul public de televiziune, că a avut o discuţie privată cu eurodeputatul democrat-liberal Cristian Preda, după criticile dure ale acestuia la adresa lui şi a Guvernului pe care îl conduce, sugerând că ar putea să-l excludă din partid pe europarlamentar, la următorul gest de acest fel.

‘Am preferat să pun echipa şi unitatea partidului înaintea propriului meu interes. Asta nu înseamnă că n-am avut o discuţie între patru ochi cu Cristi Preda şi, după cartonaşul galben, toată lumea ştie ce urmează. Dar am preferat să încerc să păstrez unitatea partidului, pentru că este foarte importantă’, a declarat Boc, la TVR1.

El a menţionat că permite dezbaterea de idei, ‘despre oricine şi orice’, dar ‘cu preferinţa ca ea să fie internă, într-un cadru al disciplinei de partid’, pe care, spune Boc, a ‘lăsat-o, într-adevăr, un pic mai laxă’.

Liderul PDL şi-a exprimat speranţa ca în urma discuţiei între patru ochi cu Cristian Preda să se fi rezolvat neînţelegerile între ei.

‘Cred că acolo ne-am spus fiecare ceea ce am avut de spus’, a continuat Boc.

În context, el a reproşat presei că nu reflectă şi disensiunile din partidele de opoziţie.

‘În ograda vecinilor nu v-aţi uitat? La PSD sau în altă parte…’, a adăugat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, într-un interviu la postul public de radio, că, dacă ar fi condus Partidul Democrat Liberal, nu ar fi lăsat să rămână în partid politicienii care nu respectă regula democraţiei interne într-o formaţiune politică, dându-i ca exemplu în acest sens pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru.

‘Nu m-am implicat niciodată în partid şi, dacă m-aş fi implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în acţiunea politică, iar declaraţii şi tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente. Nu ar fi rămas în PDL niciun politician care nu respecta regula de aur a democraţiei interne într-un partid – adică discutăm şi, când am decis ceva, respectăm toţi ceea ce s-a decis, ceea ce majoritatea a decis, indiferent că s-ar fi numit Cristian Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru. Nu ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul’, a declarat, miercuri, şeful statului, la Radio România Actualităţi.

În schimb, europarlamentarul Cristian Preda a reacţionat, tot miercuri, la declaraţiile lui Băsescu, afirmând că îşi menţine toate reproşurile aduse Executivului sau PDL de-a lungul timpului.

‘Voi continua să critic public nu doar adversarii, ci şi colegii de partid, atâta vreme cât aceştia nu vor lucra în interesul general. Rămân astfel fidel obiectivului modernizării României, aşa cum a fost el definit de preşedintele Traian Băsescu. Dar modernizarea, cred eu, nu poate fi făcută, dacă un spirit partizan te împiedică să vezi erorile din propria ta tabără’, a scris Preda pe blogul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.