O ţară se conduce de către un Guvern politic

Opţiunea PSD este că o ţară se conduce de către un Guvern politic, iar orice ‘altă poveste’ este ‘o păcăleală’, a declarat, luni, la Realitatea TV, preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta.

Potrivit acestuia, pentru ca un partid să-şi pună în practică politicile regăsite într-un program de guvernare are nevoie de un Executiv politic.

‘Dacă nu ai un suport politic necesar să-ţi pui politicile în aplicare inevitabil eşuezi. Guverne de tranziţie cum au fost Guvernele Stolojan, Isărescu pot fi modele, (…) dar ca să faci reforme ai nevoie de un Guvern politic sprijinit nu pe cumpărare liberali şi de pesedişti sau să-i cumpăr înapoi pe UNPR-işti să le dau şi lor nişte funcţii, ci sprijinit de cei cărora vrei să le aplici acele politici’, a explicat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a afirmat că, în vederea constituirii unei alternative la actuala guvernare, social-democraţii vor discuta cu toate formaţiunile politice, mai puţin cu PDL.

‘Este obligaţia PSD, ca al doilea grup parlamentar, să discute cu celelalte grupuri parlamentare, nu cu PDL, (…) după experienţa cu PDL şi după ceea ce face PDL în aceste zile, PSD nu discută cu PDL. În această formă, însă nu pot să vă spun peste 100 de ani’, a adăugat Ponta.

El a anunţat că PSD va prezenta pe 16 octombrie (la Congresul PSD – n.r.) oferta alternativă a social-democraţilor şi programul de guvernare, după care ‘specialiştii de toate tipurile’ le pot critica sau lăuda.

‘Din punctul nostru de vedere, soluţia este a unui Guvern care să gestioneze ceea ce este urgent pentru România şi să mergem la oameni să le cerem votul, să vedem dacă vor PSD sau PNL, că PDL nu mai vor’, a susţinut preşedintele social-democraţilor.

În altă ordine de idei, Ponta a afirmat că, din 2009, nu a mai avut nicio discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi a infirmat zvonurile potrivit cărora ar fi primit oferta din partea şefului statului de a fi ministrul Justiţiei în acea perioadă.

‘Nu mi-a propus să fiu ministrul Justiţiei (Traian Băsescu – n.r.). Şi oricum domnul Geoană nu ar fi fost de acord, aşa încât discuţia este inutilă’, a adăugat Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.