Care este miza numirii lui Stier Peter ca “director general” la Teatrul de Nord ?

După ce efectele obiective ale crizei economice s-au intersectat cu interesele subiectiv-obscure de tot felul, epopeea haotică a “restructurărilor” şi “reorganizărilor” scoate la iveală şi planuri de proţăpire samavolnică a unora pe diverse funcţii de conducere. Unul dintre cele mai recente cazuri este cel al lui Stier Peter, care urmează ca joi, 12 august a.c., să fie propulsat prin hotărâre a Consiliului Local într-o funcţie nou-creată la Teatrul de Nord – aceea de “derector jeneral”.  Pentru că, oficial, ca urmare a restructurărilor impuse de Guvern unor instituţii, Teatrul de Nord Satu Mare va trece de la Consiliul Judeţean direct în subordinea Consiliului Local Satu Mare. Ocazie numa’ bună pentru conducerea Primăriei (aripa UDMR, evident) de a modifica onctuos organigrama Teatrului de Nord prin inventarea unui nou post, cel mai cel, adică unul de director general.

Până acum, Teatrul de Nord a funcţionat de bine-de rău cu trei directori, fiecare cu “felia” lui de activitate: Andrei Mihalache – director artistic la secţia română, Attila Keresztes – director artistic al secţiei maghiare şi… Stier Peter pe post de director administrativ.

Surse din cadrul Primăriei Satu Mare au declarat pentru Sătmăreanul.net că tocmai ultimul de lista de mai sus a directorilor este fix cel ce urmează să ocupe postul interimar de director general. Stier Peter ar urma să fie numit “director general interimar”, pentru început doar pe o perioadă de şase luni, perioadă în care dumnealui va fi şi ordonator terţiar de credite, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei fără agasanta tinichea de “interimar” în coadă. Bineînţeles că acest concurs va fi organizat sub bunele auspicii ale Consiliului Local – cel în care UDMR-ul face numa’ şi numa’ ce vor muşchii lui -, deci este super-uşor de ghicit că Stier Peter nu va avea nici o emoţie să ia concursul cu brio şi felicitări.

Bineînţeles că oricine s-ar întreba: de ce se doreşte cu atâta elan crearea unui nou post de conducere la Teatrul de Nord în aceste vremuri de criză bezmetică în care. teoretic, ar trebui să se urmărească reducerea cheltuielilor şi mătrăşirea directorilor întru buna scădere a cheltuielilor? Şi, mai ales, de ce se vrea ca tocmai Stier Peter să fie titularul şi nimeni altcineva ? O primă formă de răspuns am aflat-o de la un important personaj din Teatrul de Nord care, sec şi direct, a cuvântat cam aşa: “Simplu, bibicule ! E vorba de bani. Până acum s-au făcut, cred, vreo patru studii de prefezabilitate şi de fezabilitate pentru reabilitarea clădirii Teatrului de Nord, deci urmează să vină banii pentru reabilitare, deci e nevoie de o mână credincioasă pentru… buna gospodărire a acestor fonduri.” Mda, chiar e simplu. Dar sa fie vorba doar de atât ?

3 Comentarii la "Care este miza numirii lui Stier Peter ca “director general” la Teatrul de Nord ?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.