PNL îl propune pe Jeffrey Franks pentru funcţia de premier

Deputatul PNL Horia Uioreanu propune ca şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, să-l înlocuiască pe Emil Boc la conducerea Guvernului României, pentru că astfel s-ar face economii la bugetul de stat.

Acesta spune, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, că Jeffrey Franks “s-a comportat în ultimele zile, cel puţin la nivel declarativ, ca un adevărat premier” şi că, în acest fel, ar fi mai bine să conducă el guvernul.

“Luând în considerare faptul că toate ‘sfaturile’ FMI au devenit literă de lege pentru executivul lui Boc, cred că ar fi indicat să renunţăm la instituţia Guvernului României şi să o înlocuim cu oamenii FMI. Aşa s-ar realiza serioase economii la bugetul de stat, clienţii politici ai miniştrilor, actualii consilieri, ar pleca acasă, iar firmele ‘de casă’ nu ar avea larg deschise uşile Palatului Victoria”, a se arată în comunicatul deputatului liberal.

Uioreanu a adăugat că, oricum, preşedintele Băsescu s-a arătat nemulţumit de declaraţiile unora dintre miniştri, privind o eventuală creştere a salariilor, iar Sever Voinescu Cotoi cere, la rândul său, un guvern nou şi un alt premier. “Cred că Jeffrey Franks ar fi pe placul preşedintelui Băsescu şi al portavocii sale, domnul Voinescu Cotoi”, se mai arată în comunicat.

Deputatul a explicat că ideea înlocuirii lui Boc cu Franks i-a venit tocmai de la sfaturile, fie ele şi indirecte, ale oficialului FMI. “El cere noi concedieri în sistemul bugetar, plata arieratelor pe care Executivul le are către firmele private şi ‘reforma sistemului de pensii’, respectiv adoptarea noii legi a pensiilor până pe 15 septembrie. La puţin timp după declaraţia domnului Franks, şi Emil Boc a cerut acelaşi lucru!”, se mai arată în comunicatul lui Horia Uioreanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.