110 candidaţi pentru funcţia de consilier comunal

Aşa cum v-am mai anunţat în urmă cu câteva săptămâni (atunci când am scris despre alegerile parţiale din Agriş), în data de 22 august a.c. vor avea loc alegeri – numai pentru desemnarea componenţei Consiliului Local ! – şi în comuna Sanislău.
Conform informaţiilor oferite pentru Sătmăreanul.net de Corina Şereş (foto) – jurist în cadrul Prefecturii satu Mare şi preşedinte al Biroului electoral de circumscripţie Sanislău -, aproximativ 2600 de persoane vor fi invitate să participe la procesul electoral în 4 secţii de votare: două la Sanislău şi câte una în satele Horea şi Marna.

Astăzi va avea loc desemnarea, prin tragere la sorţi, a persoanelor care vor completa numărul de membri în Biroul electoral de circumscripţie din partea partidelor politice înscrise în cursă. De ce “prin tragere la sorţi” ? Pentru că în Biroul electoral de circumscripţie mai sunt vacante doar 5 locuri, da’ pretendenţi sunt 6. Şi, prin acelaşi procedeu nostim şi legal, se va alegea şi ordinea pe lista de vot a partidelor politice. Care mândreţuri de partide politice au întocmit 6 liste complete de “catindaţi” pentru importanta funcţie de consilier local, astfel că sun 106 persoane pe listele următoarelor formaţiuni politice: UNPR, PSD, PD-L, UDMR, PNL şi Forumul Democrat German. Mai sunt şi 4 candidaţi independenţi (unul dintre aceştia este chiar liderul romilor din localitate, creditat cu şanse reale de succes !).

După cum aţi observat, există două mici “surprizuţe” în peisajul electoral din Sanislău. Una ar fi faptul că, pentru prima dată de când se cunosc atât de intim, UDMR şi Forumul Democrat German nu mai merg pe listă comună. Alta – că UNPR are lista curat de completă. În data de 17 august vor fi traşi la sorţi, la Tribunalul Satu Mare, preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.