TIR furat din Ungaria descoperit la frontieră

Un Tir care figurează ca fiind furat din Ungaria a fost descoperit de poliţiştii de frontieră la PTF Petea.
În noaptea de 2 spre 3 august a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul maghiar Balazs M., în vârstă de 31 de ani. Acesta conducea un autocamion marca Renault, cu care tracta o semiremorcă marca Krone, vehicule pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de Ungaria.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, în timpul verificării documentelor, şoferul nu a putut prezenta certificatele de înmatriculare ale autocamionului şi semiremorcii. Poliţiştii de frontieră au continuat verificările prin Punctul Comun de Contact Artand – Borş, constatând astfel că autocamionul Renault şi semiremorca Krone cu care cetăţeanul maghiar s-a prezentat la ieşirea din ţară figurează ca fiind furate din Ungaria din luna februarie a acestui an.

Şoferul a declarat că la sfârşitul săptămânii trecute a fost contactat de către un alt cetăţean maghiar care l-a rugat să ducă din România în Ungaria un ansamblu TIR. Totodată, i-a înmânat şi nişte plăcuţe de înmatriculare, spunându-i că pe capul tractor şi semiremorcă nu sunt aplicate numere. Balazs M. a venit în ţara noastră, a luat TIR-ul, iar în momentul în care a vrut să iasă prin PTF Petea a fost oprit de poliţiştii de frontieră.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt, conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi tractarea unei remorci neînmatriculate ori neînregistrate.
Autocamionul şi semiremorca au fost indisponibilizatela sediul IJPF Satu Mare, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz şi luarea măsurilor legale.


httpv://www.youtube.com/watch?v=OvnWqXlDW-o

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.