ŞOC !!! – Centrul de jandarmi de la Tăşnad va fi desfiinţat

O informaţie-şoc venită din surse apartinând Inspectoratului General al Jandarmeriei Române: Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi din Tăşnad trebuie desfiinţat până la 31 decembrie 2010. Potrivit sursei amintite, aproximativ 120 de oameni, jandarmi cu experienţă şi personal contractual, “vor repartizaţi în altă parte sau vor fi efectiv disponibilizaţi.”
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, locotenent Camelia Mihaela Lucuţ a declarat pentru Sătmareanul.net că “unitatea de la Tăşnad are un statut separat de noi şi au un purtător de cuvânt propriu, deci mai bine îi întrebaţi pe ei. Tot ce pot să vă spun este că deocamdată nu există absolut nici un act oficial care să facă referire la reorganizări sau restructurări. Pe de altă parte, în această perioada apar tot felul de zvonuri, ba că se reduc efectivele, ba că nu ştiu ce. Practic, eu nu pot să zic nimic de Tăşnad pentru că adevărul este că nici aici la noi nu ştim nimic concret despre aceste lucruri, astfel că noi continuăm să ne îndeplinim în fiecare zi misiunile pe care le avem şi încercăm să ne adaptăm cât mai bine la orice situaţie.”
După cum ne aşteptam, purtătorul de cuvânt al Centrului de Jandarmi Tăşnad – locotenent Diana Benţe – a spus aproape acelaşi lucru ca şi colega ei de la Satu Mare, în sensul că ” noi nu ştim nimic despre vreo desfinţare sau restructurare, nu s-a primit absolut nici o solicitare de propuneri sau vreo adresă oficială în acest sens. Am văzut şi noi la televizor că s-au propus, la nivel de minister, tot felul de reduceri de personal, dar până în prezent nu am primit nimic, nici oficial şi nici neoficial. Din păcate, este un fel de haos în toate ministerele cu restructurările astea, nici noi nu am scăpat, dar suntem optimişti şi oricum noi ne facem datoria zilnic în misiunile pe care le avem. Poate că, totuşi, informaţia dumneavoastră nu este chiar atât de exacta, dat fiind faptul că aici la Tăşnad nu suntem 120 de persoane, ci numai cu puţin sub 100.”
Reamintim cititorilor că, în 21 iulie, ministrul de interne Vasile Blaga anunţa foarte decis că “peste 1.330 de angajaţi ai structurii centrale a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor fi disponibilizaţi, restructurările urmând să ajungă apoi şi la arme”, adică la Poliţie, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul de Aviaţie, Jandarmeria şi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Un Comentariu la "ŞOC !!! – Centrul de jandarmi de la Tăşnad va fi desfiinţat"

  1. Pingback: Disponibilizari | Despre Jandarmeria Romana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.