Fondul are o poezie de spus şi o spune cam peste tot

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a arătat, marţi, nemulţumit de rezultatele întâlnirii conducerii liberale cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) afirmând că oficialii acestei instituţii nu au răspuns satisfăcător la întrebările adresate de liberali, ci au spus “o poezie”.

“Fondul are o poezie de spus şi o spune cam peste tot. Există momente de jenă, iar simţul umorului – şi al nostru şi al dânşilor – ne ajută să trecem peste. Pentru că în momentul în care ne spun nouă cât de bine e şi cum merge treaba de bine ne uităm în colţuri diferite ale încăperii şi zâmbim în colţuri diferite ale gurii”, a declarat Antonescu. El a afirmat că oficialii FMI nu le-au spus liberalilor care este planul de acţiune pentru creşterea economică, ci au arătat doar că ar fi bine ca economia să se dezvolte

Crin Antonescu a spus că atunci când liberalii cer explicaţii cu privire la declaraţiile optimiste ale FMI cu privire la situaţia economică a României, nu fac acest demers din raţiuni electorale. Liderul PNL a mai spus că oficialii Fondului nu au dat răspunsuri satisfăcătoare când au fost întrebaţi cum ar fi fost un insucces, din moment ce o scădere economică de peste 10% în doi ani şi o diminuare cu peste o treime a veniturilor pentru o largă categorie de cetăţeni se numeşte succes.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a exprimat opinia că problemele legate de creşterea economică a României nu preocupă nici FMI-ul nici Comisia Europeană.

Potrivit lui Vosganian, oficialii FMI au dat un răspuns “stupefiant” atunci când au fost întrebaţi care au fost măsurile luate în anul 2009 de către Guvern. După cum afirmă Vosganian, reprezentanţii FMI au dat ca exemplu de măsuri creşterea cu 3,8 % a contribuţiilor asigurărilor sociale, creşterea accizelor, măsura privind cele 2 săptămâni de concediu fără plată şi măsura de reducere a numărului de personal prin pensionare.

De cealaltă parte, şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat discuţia cu liderii PNL ca fiind “foarte sinceră şi antrenantă”.

“Sunt puncte asupra cărora suntem de acord, şi alte pe care nu suntem de acord, dar am avut o discuţie interesantă şi am avut multe de învăţat din această discuţie. Ambele părţi suntem foarte interesate în a face tot ceea ce e necesar pentru a a aduce înapoi în România creşterea economică şi a fi siguri că avem o situaţie economică stabilă şi bună”, a declarat Franks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.