PSD merge pe varianta “totul sau nimic”

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, azi, după şedinţa BPN, că formaţiunea sa va depune moţiunea de cenzură în sesiunea parlamentară din toamnă chiar dacă nu va reuşi să strângă 236 de semnături, necesare demiterii Guvernului.

“Avem dreptul la o moţiune de cenzură pe sesiune. Numai PSD poate să depună această moţiune de cenzură, niciun alt partid de opoziţie nu are numărul necesar. Nu vom lăsa această sesiune parlamentară fără a depune moţiunea de cenzură”, a spus Ponta, conform Mediafax, răspunzând unei întrebări care viza modul în care va acţiona PSD în situaţia în care nu va strânge 236 de semnături în favoarea moţiunii de cenzură.

Ponta a precizat că PSD şi PNL nu au, în acest moment, numărul de voturi necesar pentru a demite Guvernul Boc şi a dat de înţeles că PSD nu desfăşoară, în acest moment, negocieri cu parlamentari din zona arcului guvernamental pentru a vota moţiunea de cenzură.

“Nu avem numărul de voturi, noi şi PNL, dacă nu vom convinge şi alţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură şi eventual o altă construcţie politică după acel moment”, a subliniat Ponta.
Ponta a reiterat, de asemenea, poziţia PSD de a nu intra la guvernare, el precizând că scopul depunerii moţiunii de cenzură rezidă în demiterea Guvernului Boc. “Nu luăm în calcul varianta intrării la guvernare. Trebuie dat jos Guvernul şi mers la oameni pentru a avea un mandat pentru a scoate ţara din criză”, a explicat Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.