Consiliul Judeţean zice că nici usturoi nu a mâncat…

Am publicat ieri un fragment dintr-un comunicat de presă al Guvernului (cu toate că – precizăm în mod expres – nu suntem fani ai acestuia !) în care premierul Emil Boc se prefăcea că “face urât” din cauza rămânerilor în urmă ale executărilor unor lucrări de anvergură finanţate inclusiv din fonduri europene. Era foarte clară ameninţarea cu verificări, controale şi anulări de contracte.Printre judeţele menţionate de primul ministru se afla şi Satu Mare, referirea indirectă a micului şef al miniştrilor fiind în mod clar la lucrările în curs de desfăşurare (şi întârziere) la groapa de gunoi ecologică de la Doba.

Contactat de Satmăreanul.net, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Satu Mare – Ciprian Fabian – ne-a declarat că “nu credem că am fi în pericol de suspendare a contractului pentru goapa ecologică de la Doba. Din totalul de aproximativ 22 de milioane de euro, că atâta costă această lucrare, Ministerul Mediului a virat deja către Consiliul Judeţean Satu Mare pentru plata lucrărilor aproape 12,4 milioane de euro, deci nu credem să fie probleme pe viitor. În plus, există judeţe unde întârzierea în ceea ce priveşte termenul de execuţie este mult după noi. Pentru că la Doba, practic, celula numărul 1 a gropii ecologice este deja aproape funcţională, deci şi noi vom reuşi în câteva săptămâni să terminăm cam tot ce e de făcut.”

Menţionăm că, la cea mai recentă ieşire în presă, liderii judeţeni anunţau că în 19 iulie totul va fi gata la celula numarul 1 a gropii de gunoi ecologice de la Doba. Dar încă nu e gata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.