“Şmecherii” au liniştiţi drept la parcare ilegală

Seară de seară, în faţa ruinelor emblematice (pentru prezentul şi viitorul propiat al Sătmarului) ale emblematicului hotel “DACIA”, o inghesuială de maşinuţe de lux ocupă hegemonic trotuarul. Nu contează că este vorba de parcări ilegale vizibile din spaţiul extraterestru – nici un organ de control nu deranjeaza proprietarii respectivelor maşinuţe obraznice. Nici Poliţia Rutieră, nici Poliţia Comunitară, nici celebrul serviciu de specialitate din cadrul Primăriei Satu Mare. Precizăm – deşi, mai mult ca sigur, nu tare era cazul – ca întreg personalul încadrat în fix aceleaşi distinse servicii înşirate mai sus se transformă în vulturi vigilenţi, intransigenţi şi omnipotenţi cand vine vorba de parcarea ilegală a cate unui autoturism aparţinand unui muritor de rand.

Prin urmare, suntem obligaţi să cerem public instituţiilor responsabile – Poliţia Municipiului Satu Mare, Poliţia Comunitară Satu Mare şi Primăria Satu Mare – să dea un răspuns lămuritor – de care suntem siguri ca mulţi cititori sunt interesaţi – la următoarea întrebare: de ce nu se ţine seama de faptul că legea trebuie să se aplice tuturor, în egală măsură, şi că nici pseudo-“şmecherii” n-ar trebui să fie scutiţi de pedeapsă atunci cănd e vorba de parcarea ilegală din moment ce oamenii obişnuiţi sunt obligaţi să îndure zilnic rigorile legislaţiei în ceea ce priveşte parcările ??!

Fotografia de mai sus a fost făcută în seara de sămbătă, 31 iulie a.c. Nu întamplător, în ea nu apare nici un aprig organ de ordine care să constate şi să pedeapsească parcarea ilegală. Vorba unui carcotaş:” Nici n-o să vezi aşa ceva, că ăia nu au sănge în… instalaţie decăt în faţa celor mici si amăraţi…”


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.