Bilanţ cu plus pentru jandarmii sătmăreni

Fără bocănituri şi  muzică dată la maximum în intervalul orar 13-14. O modificare adusă legii 61/1991 dă posibilitatea jandarmilor să amendeze persoanele care tulbură liniştea locatarilor zilnic între orele 13-14. De asemenea proprietarii care deţin localurile sunt nevoţi să oprească muzica în acest interval de timp, altfel riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1500 de lei.

În primele 6 luni ale acestui an activitatea jandarmeriei s-a intensificat, înregistrându-se o creştere cu 40% pentru acţiunile de punere în aplicare a mandatelor de aducere. Astfel în primele şase luni ale acestui an s-au executat peste 460 de acţiuni pentru punere în aplicare a mandatelor de aducere, cu 185 mai multe ca şi în perioada de referinţă, potrivit bilanţului instituţiei pe primele 6 luni ale acestui an.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare a pus în aplicare un plan de măsuri de austeritate. Astel zilnic timp de două ore curentul va fi întrerupt în instituţie, perioadă în care angajaţii vor face sport. De asemenea aparatura IT este pusă în funcţiune, doar pe perioada cât angajaţii sunt în birouri. Se reduce consumul la apă, gaz şi curent pentru ca astfel cheltuielile pe utilităţi să se încadreze în bugetul alocat.

Odată cu prezentarea bilanţului activităţii instituţiei pe primul semestru al acestui an, au avut loc şi avansări în grad ale cadrelor militare. Astfel doi ofiţeri, un maistru militar şi 72 de subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în gradul următor. La festivitate au fost prezenţi Prefectul Radu Giurcă şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef.

Şi la sediul Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Tăşnad, a avut loc ceremonia de înaintare în grad, condusă de către comandantul unităţii, Colonel Dorul Şofineţi a unui număr de 8 cadre militare, astfel:
– un subofiţer la gradul de plutonier adjutant şef:
– un subofiţer la gradul de plutonier adjutant:
Şi  6 subofiţeri la gradul de plutonier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.