2.090 pachete de ţigări descoperite în maşina unui tânăr

Peste 2.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean ce urmau a fi comercializate ilegal au fost descoperite în maşina unui tânăr din Gherţa Mare. Şoferul s-a ales cu dosar penal, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş, în cooperare cu lucrătorii Postului de Poliţie Certeze şi inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiouni Vamale Satu Mare au declanşat o acţiune pentru depistarea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina.
Astfel, în jurul orei 16.00, în localitatea Certeze a fost oprit în trafic un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în judeţul Satu Mare. La volanul maşinii se afla Ioan B., în vârstă de 28 de ani, din Gherţa Mare. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagajul acestuia s-au descoperit trei genţi de voiaj pline cu ţigări. Maşina a fost condusă la Sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, unde poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au efectuat un control amănunţit. În cele trei genţi de voiaj a fost descoperită cantitatea de 2.090 pachete de ţigări marca Viceroy, toate cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 8.900 RON, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
Ioan B. a declarat că a cumpărat ţigările cu suma de 11.000 RON din apropierea localităţii Săpânţa şi intenţiona să le aducă la Negreşti pentru comercializare.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de către inspectorii vamali, iar poliţiştii de frontieră i-au întocmit conducătorului auto acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Cercetările în acest caz sunt continuate pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acest eveniment.

httpv://www.youtube.com/watch?v=L5ozf7n_4Zg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.