Acţiune umanitară la Penitenciarul Satu Mare

Reprezentanţii Serviciului umanitar pentru penitenciare au donat cateva daruri simbolice persoanelor private de libertate, care nu sunt vizitate de rude sau de cunoştinţe. 25 de deţinuţi din cadrul Penitenciaruliu Satu Mare au beneficiat de aceste daruri. Scopul principal al acţiunii, numită „Oameni pentru Oameni” a fost încurajarea acestor persoane şi mai ales conştientizarea că cineva se gândeşte la ei, deşi membrii familiei sau cunoştinţele le-au dat uitării.
Acţiunea de binefacere a avut loc la Penitenciarul Satu Mare începând cu ora 10.30. Deţinuţii au primit cărţi, caiete, pixuri şi şosete, darurile fiind simbolice, scopul principal al acţiunii potrivit reprezentanţilor SUP fiind acela de a-i încuraja pe deţinuţi de a privi viaţa cu optimism, în ciuda faptului că sunt după gratii, iar persoanele dragi nu îi vizitează.

„Desfăşurăm această acţiune cu scopul de a ajunge la aceşti oameni, care nu au fost vizitaţi de nimeni. Serviciul Umanitar pentru Penitenciare organizează acţiuni regulate, aceasta este una dintre ele. Dorim ca aceste persoane să vadă că cineva se gândeşte la ele” a declarat Daniel Cirt reprezentant al SUP Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.