Zeci de hectare de teren agricol inundate

În urma ploilor căzute în ultima săptămână 30 de hectare de teren agricol au fost inundate în zona Tarna Mare. Din fericire apa nu a ajuns în localitate, astfel gospodăriile oamenilor nu sunt afectate. Se menţine cod galben de inundaţii în judeţul Satu Mare, cotele de atenţie fiind depăşite în Bazinul Crasnei şi în Bazinul superior al Râului Tur. În ultimele 24 de ore în judeţ a plouat abundent, înregistrându-se peste 25 de l/m2

În ultimele 5 zile pe raza localităţii Tarna Mare a plouat cu aproximativ 71 l/m2, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri s-au înregistrat precipitaţii de peste 28 l /m2. Ca urmare a precipitaţiilor abundente apele pârâului Tarna Mare s-au revărsat pe o lungime de o jumătate de km pe malul stâng, inundând aproximativ 30 de hectare de teren agricol.

Se menţine cod galben de inundaţii pe râul Crasna la Domăneşti unde se înregistrează 409 cm, cu 59 de cm peste cota de atenţie. La Domăneşti se înregistrează 465 cm cu 65 de cm peste cota de atenţie. La Berveni nivelul apelor este la 490 de cm, atingând cota de atenţie. La Huta Certeze, pe Valea Rea sunt 173 cm cu 3 cm peste cota de atenţie. În cursul zilei de miercuri, dar şi în cursul nopţii Călineşti şi Turulung pe râul Tur vor intra în cota de atenţie.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare sunt şanse ca la Craidorolţ şi Domăneşti apele să atingă şi cota de inundaţii, dar nici în acest caz nu este pericol de revărsare a apelor având în vedere că mai sunt aproximativ 2,5 m din înăltimea digului.  Potrivit meterologilor se pare că în judeţul Satu Mare de joi nu va mai ploua, şi chiar dacă va mai ploua izolat 10-15 l / m2 nu este pericol de inundaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.