Sătmărenii sunt “somaţi” să meargă la “Festivalul Prunelor”

La sfârşitul acestei săptămâni – adică vineri şi sâmbătă -, la Medieşu Aurit va avea loc “FESTIVALUL PRUNELOR”. Locul mai exact: atelierele aparţinând patronului liberal Silviu Zetea. Scopul de bază: reîntâlniri între producatori din Ungaria şi România, socializare agreabilă în vederea unei mai bune cunoaşteri reciproce şi chiar a punerii la cale de afaceri comune valabile în vreme de criză. Pentru că, dacă Ungaria liberalizează producerea de palincă la domiciliu (e oficial deja !), chiar dacă în cantităţi limitate, la noi “încă afacerile în domeniu sunt gâtuite”, potrivit declaraţiei lui Silviu Zetea.

Adevărul este că Sătmăreanul.net a publicat – iar cititorii nostri ştiu – încă din 17 iulie programul amănunţit şi complet al acestei manifestări organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare în urma accesării de fonduri europene. Dar nu ne-am putut abţine să nu-l întrebăm pe Silviu Zetea cum de s-a ajuns ca evenimentul să aibă loc fix pe domeniul său privat. “Cred că stabilirea acestei locaţii a fost rodul unui concurs de împrejurări. Eu eram cunoscut destul de bine inclusiv de producători de băuturi din Ungaria care, la un moment dat, au inclus sediul firmei mele într-un proiect transfrontalier care se numea “Drumul Prunelor”. Astfel că puterea brandului “ZETEA” şi posibilitatea practică de desfaşurare a unei asemenea manifestări pe domeniu privat au condus la alegerea acestui loc. În ceea ce priveşte data desfaşurării “Festivalului Prunelor”, pur şi simplu o propunere de-a mea s-a “întalnit” în mod fericit cu proiectul Camerei de Comerţ şi cu intenţiile producătorilor din Ungaria. La vecinii noştri de graniţă au fost deja şapte ediţii ale unei astfel de întâlniri, la noi va fi prima ediţie – dacă totul iese bine, intenţionez să preiau organizarea ediţiilor viitoare de la noi”, a declarat Silviu Zetea.

Astfel, la Atelierele Zetea din Medieşu Aurit se va discuta mult despre afaceri cu palincă, sigur se va bea palincă (mai ales că vor participa şi reprezentanţi ai asociaţiilor de profil din Tara Oaşului şi din zona Codrului), se va asculta muzică “la greu” şi se vor putea degusta şi produse gastronomice în care prunele sunt materie primă. De fapt, vor exista o mulţime de expozanţi: o treime cu felurite tipuri de palincă, o treime profilaţi pe gastronomie şi o treime meşteşugari cu diverse obiecte de artizanat, de la ceramică şi clopuri până la articole din piele. “Dacă-mi îngăduiţi expresia, eu le-aş spune sătmărenilor că sunt “somaţi” să participe la acest “Festival al prunelor” de la Medieşu Aurit pentru că sigur nu vor regreta. Oricum, am comandat o vreme bună pentru acest sfârşit de săptămână, nu trebuie să se teama nimeni de ploi !”, zice Silviu Zetea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.