Maradona nu mai este selecţionerul Argentinei

Federaţia Argentiniană de Fotbal a decis, marţi, să nu-i prelungească contractul selecţionerului Diego Armando Maradona, la trei săptămâni după eliminarea din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud.

“Comitetul Executiv al AFA a decis, în unanimitate, să nu-i prelungească contractul selecţionerului Diego Maradona la conducerea tehnică a reprezentativei Argentinei”, a declarat purtătorul de cuvânt al federaţiei, Ernesto Cherquis Bialo.

Maradona, care ocupa funcţia de selecţioner din octombrie 2008, va fi înlocuit provizoriu cu antrenorul echipei under-20 a Argentinei, Sergio Batista. Acesta va conduce prima reprezentativă în partida amicală cu Irlanda, care va avea loc la 11 august, la Dublin.

Conform presei argentiniene, principalul favorit la preluarea funcţie de selecţioner este Alejandro Sabella, în vârstă de 55 de ani, care a câştigat, în 1999, Copa Libertadores şi Liga Campionilor Americii de Sud cu Estudiantes La Plata. Echipa naţională a Argentinei a fost eliminată de Germania, scor 0-4, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.