Mâine se sărbătoreşte Ziua Imnului Naţional

Alături de Ziua Naţională, Drapel, Stemă şi Sigiliu, Imnul Naţional al României este un simbol al naţiunii ce aduce un înalt omagiu înaintaşilor, trezeşte fiori de mândrie şi întăreşte crezul în puterea de ascensiune continuă a neamului.
În semn de cinstire a unuia dintre cele mai importante simboluri naţionale ale poporului român, începând cu anul 1998, pe 29 iulie se sărbătoreşte „Ziua Imnului Naţional”.
Astfel joi, 29 iulie a.c. cu începere de la ora 9:00 în municipiul Satu Mare, pe platoul din Piaţa 25 octombrie, se va  desfăşura un ceremonial militar pentru cinstirea acestei zile.
Pentru ca manifestările dedicate acestei zile să se desfăşoare în linişte şi siguranţă, patrule mixte formate din jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea publică în piaţa 25 Octombrie din centrul municipiului Satu Mare, locul unde vor avea loc toate manifestările.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare participă la manifestările organizate cu un pluton format din 18 de subofiţeri jandarmi, care alături de militarii din cadrul Unităţii de Geniu şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor constitui garda de onoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.