Începe teoria conspiraţiei în războiul Primărie – “CALLAS CAFE”

Am publicat în prima fază anunţul făcut de Primăria Satu Mare (pe site-ul oficial) în legătură cu dispoziţia nr.3735 din 23.07.2010 prin care a retras autorizaţia de funcţionare eliberată pentru S.C. Marco Com Impex S.R.L. pentru punctul de lucru „Callas Cafe” situat în Satu Mare, P-‘a 25 Octombrie bl. T8. De asemenea, am publicat şi poziţia patronului localului, Marcel Sas, care susţinea că oficial nu i s-a comunicat nimic din partea doamnei Primaria Satu Mare şi că în spatele acestei decizii radicale ar fi patronatul unui alt local, “SCORE“.

Bineînţeles că ne-am exprimat nedumerirea în legatură cu “dubla masură” folosită de Primaria Satu Mare în ceea ce priveşte pedepsirea localurilor care ar fi prea zgomotoase la orele mai mici ale nopţii. Adică o măsură blânda şi îngăduitoare cu barurile şi restaurantele deţinute (oficial sau neoficial) de personaje mai influente ale mirificului Sătmar – şi o măsură de o rară intransigenţă şi de un radicalism debordant atunci când este vorba de localuri fie deţinute de oameni mai puţin influenţi, fie de concurenţi economici ai acestora.

Ieri, “războiul” abia început dintre Primaria Satu Mare şi “Callas Cafe” a intrat într-o noua fază. Faza în care începe să se contureze, întemeiat sau nu prea, ceva care are ingredientele unei veritabile teorii a conspiraţiei. Mai concret, patronul SC Marco Com Impex SRL – Marcel Sas – a declarat pentru Sătmăreanul.net că unul din fraţii Paşca (acţionarii firmei care deţine localurile “Score” în municipiu) ar fi “ginerele doamnei Kibedi Katalin, procuroarea care a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi care am aflat că a dat numeroase telefoane primarului pentru ca noi să nu primim autorizaţia de funcţionare. În plus, în blocul imediat alăturat – T8- locuieşte o familie de judecători, la etajul doi, care instigă pe cine poate ca să ne reclame că avem muzica dată prea tare în local, deşi avem geamuri performante şi poate constata orice om obiectiv că nivelul de zgomot este redus chiar daca eu aş da înăuntru muzica mai tare. Iar poliţiştii comunitari care ne-au amendat cu rea-credinţă de trei ori sunt în subordinea directă a Primariei, deci e clar de unde bate vantul. Pentru că noi nu am avut nici o problemă cu Poliţia propriu-zisă, niciodată nu au venit poliţişti aici pentru că s-ar fi sunat la 112 – aşa cum stiu că s-a întamplat în cazul altor localuri pe care aceeaşi Primărie le lăsa în pace. Doar poliţiştii comunitari ne-au căutat mereu nod în papură.”

Contactat de Sătmăreanul.net, Radu Paşca (unul dintre patronii localurilor “Score“) a părut surprins când a aflat că Marcel Sas consideră că s-ar afla în spatele deciziei oficiale a Primariei Satu Mare de a închide localul “Callas Cafe“: “Noi chiar nu avem de-a face cu povestea asta, avem problemele noastre cărora le căutăm soluţii. Probabil că patronul de la “Callas” are mintea prea odihnită şi de aceea face astfel de afirmaţii. Pentru că pe noi nu ne interesează probeleme altora şi nici nu avem nici un fel de aşa-zis “război” cu nimeni.”

2 Comentarii la "Începe teoria conspiraţiei în războiul Primărie – “CALLAS CAFE”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.