Doi pakistanezi, un indian şi un afgan reţinuţi la frontieră

În cursul nopţii trecute, în jurul orei 00.25, în timp ce se aflau în misiune de supraveghere a frontierei de stat folosind autospeciala pe principiul termoviziunii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea au observat un grup de persoane care se îndrepta spre teritoriul statului vecin, peste câmp, ocolind punctul de trecere a frontierei. Imediat, un alt echipaj P.F. a acţionat pentru reţinerea grupului, cele patru persoane fiind conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că grupul era format din doi cetăţeni pakistanezi, un indian şi un afgan, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani. Cei patru intenţionau să treacă ilegal din România în Ungaria pentru a ajunge apoi într-o ţară din vestul Europei, mai exact în Italia.

Totodată, s-a mai stabilit că un cetăţean pakistanez şi cetăţeanul afgan se aflau la a doua tentativă de acest gen, în cursul lunii iulie a acestui an fiind depistaţi de către poliţiştii de frontieră de la I.J.P.F. Bihor când încercau să iasă ilegal din România, fapt pentru care, la acea dată li s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Având în vedere cele constatate, persoanelor în cauza li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României. Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii de frontieră sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.