Azi, şedinţă importantă de Consiliu Local la Satu Mare

Mâine, 29 iulie, cu începere de la ora 14:00, va avea loc o şedinţa ordinară a Consiliului Local Satu Mare. Consilierii vor avea de discutat şi de aprobat – sau nu – mai multe proiecte iniţiate în principal de către primarul Iuliu Ilyes şi de viceprimarul Gabor Kereskeny. (Paranteză cu o întrebare a unui cârcotaş care asistă la redactarea textului : ” De ce grămada de consilieri, indiferent din ce partid fac parte, sar foarte rar cu iniţiative şi proiecte necesare pentru cetăţenii sătmăreni ? Că doar n-au fost aleşi numai pentru a ridica mâinile ca şi cum s-ar preda în faţa celor din Primărie…” Am închis paranteza.)

Dintre toate proiectele care se vor discuta azi, aparent cel mai important este cel referitor la aprobarea Planului de Urbanism Zonal al celui de-al treilea pod care se doreşte a fi construit peste Someş. Pe masură ce se parcurg în acest fel etapele necesare elaborării întregii documentaţii – şi acest ambiţios deziderat al lui Iuliu Ilyes începe să prindă contur tot mai clar -, speranţele sătmărenilor de a avea un foarte necesar pod nou au şanse reale să se împlineasca.

Un nou consilier al PSD

După toate probabilitaţile, tot azi va fi prezentat ceremonios şi cel mai “fresh” membru al Consiliului Local, în persoana juristului Florin Iura care, după validarea sa în funcţie, va întregi echipa de consilieri aparţinând PSD-ului municipal (partid care nu a avut număr complet – cinci – de consilieri aleşi conform rezultatului votului la alegerile locale din 2008 după demisia lui Gabriel Leş din motive de “clinciuri” interne prelungite vreun an jumate între liderul local Dorel Coica şi profesorul Teodor Curpaş, cel care ar fi urmat pe lista; dar asta-i altă poveste.)

Un proiect niţel controversat

În plus, tot azi se preconizează a fi pus în discuţie şi controversatul proiect privind dezafectarea şi demolarea punctului termic de pe str. Petru Bran (fostă Avantului, din Centrul Nou) deoarece teoretic se are în vedere “starea de degradare a acestuia, situarea sa parţial pe un teren privat, precum şi imposibilitatea de a fi utilizat pentru activităţi economice sau servicii, din cauza accesibilităţii îngreunate în curtea blocului. Terenul privat pe care este situat acest punct termic parţial va fi redat proprietarului iar terenul apartinând municipiului va deveni disponibil pentru parcarea autovehiculelor locatarilor din bloc.” În principiu, este lăudabila o iniţiativă menită a reda unui proprietar un teren care i se cuvine, respectiv de a crea locuri de parcare decente. Dacă este vorba numai de atât, este în regulă. Fără a face vreun proces de intenţie cuiva anume din Primaria Satu Mare sau din Consiliul Local, nu putem ignora câteva întrebari care apar în legătură cu acest proiect: de ce nu s-au urmărit până acum – cu aceeaşi ardoare ca în prezent – interesele legitime ale proprietarului terenului pe care este situat, parţial, punctul termic ? de ce s-a aşteptat aproximativ 4 ani (că atâta timp a trecut de la dezafectarea punctului termic) până să-şi dea seama cineva grijuliu că locatarii din blocurile respective au nevoie de locuri de parcare ?…

Proiectul ordinii de zi a şedintei

Pentru informarea cititorilor, prezentăm în continuare lista proiectelor care vor fi supuse aprobării, comentariilor, îmbunătăţirilor sau dezaprobării consilierilor locali din Satu Mare:

1)    Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Pod peste Râul  Somes, Amplasament: zona Ştrandului, din municipiul Satu Mare.
Iniţiator:primar Iuliu Ilyés

2)    Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli modificat pe anul 2010 al SC Apaserv Satu Mare SA.
Iniţiator:primar Iuliu Ilyés

3)    Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul privat al municipiului Satu Mare a suprafeţei de de 274 mp din parcela înscrisă în CF nr.9956 Satu Mare cu nr.top.2076/6.
Iniţiator:primar Iuliu Ilyés

4)    Proiect de hotărâre privind vânzarea imobilului teren, în suprafaţă de 180 mp, situat în municipiul Satu Mare, str.Buşteni.

Iniţiator: viceprimar Kereskényi Gábor

5)    Proiect de hotărâre privind vânzarea imobilului teren situat în municipiul Satu Mare, b-dul Closca, catre SC Dersidan SRL.

Iniţiator: viceprimar Kereskényi Gábor

6)    Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării imobilului teren, înscris sub nr.cadastral 155249, catre SC VIP TAXI SRL.

Iniţiator: viceprimar Kereskényi Gábor

7)    Proiect  de  hotărâre privind concesionarea unei platforme betonate cu schelet metalic supraedificat, situate în Grădina Romei în vederea amenajării unui chioşc alimentar şi terasă.
Initiator:primar Iuliu Ilyés

8)    Proiect  de  hotărâre privind aprobarea unor măsuri organizatorice privind clădirile unor şcoli.
Iniţiator:primar Iuliu Ilyés

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.