În judeţ, 118.732 de oameni primesc 84.868.358 lei de la stat prin AJPS

Pentru că şi judeţul Satu Mare este parte componentă indivizibilă a României, bineînţeles că şi în această zonă statul român oferă sprijin finaciar pentru oamenii care au dovedit cu acte că au nevoie de aşa ceva. Este adevărat că denumirile birocratice sub care sunt codificate diferitele forme de sprijin financiar statal diferă în mod specific: “alocaţii”, “ajutoare”, “indemnizaţii”, “credite”, “subvenţii”, “finanţări proiecte” etc. Pe de altă parte, pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, s-a inventat termenul generic şi generos de “PRESTAŢII SOCIALE” . Instituţia de bază care se ocupă (organizatoric, logistic, documentaristic şi – evident – financiar) de distribuirea justă şi la timp a tuturor formelor de plată care fac obiectul acestui sprijin financiar social este AJPS (Agentia Judeţeană de Prestaţii Sociale ).

Ca orice instituţie serioasă, deconcentrată şi cu personalitate juridică proprie, AJPS Satu Mare are un director executiv. Este vorba de Daniela Groşan Cerneşteanu. Este adevărat că alte instituţii nu au un director executiv care să fi lucrat câţiva ani în presă precum şefa AJPS, chestie care se vede foarte repede. Pentru că abia am apucat să formulăm solicitarea de a avea la îndemână bilanţul de activitate pe primele 6 luni ale anului, că l-am şi primit pe e-mail (la a doua încercare, e adevărat). Aşa că putem să ne informam cititorii că în evidenţa AJPS Satu Mare există 118.732 de persoane cărora, în primul semestru al anului 2010, li s-a acordat un sprijin financiar în valoare totală de 84.868.358 lei – adică aproape 850 miliarde lei vechi (menţionăm în mod special că acest numar de persoane nu se referă la pensionari !).

Pentru că nu are rost să mai scriem noi ceea ce oricum scrie foarte limpede în bilanţul semestrial al AJPS Satu Mare, orice cititor mai dornic de informare aprofundată poate vedea exact despre ce e vorba aici. Iar dacă aceeaşi cititori vor să afle cam cum stă judeţul Satu Mare în raport cu alte zone, regiuni şi judeţe ale mândrei noastre patrii oropsite de criza financiara internatională şi de haosul politico-economico-moral intern, se poate întocmi un fel de “clasament” după studierea listei de la Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale, listă ce poate fi accesată direct aici. Pentru că ni se pare important să oferim cititorilor SATMAREANUL.NET un acces cât mai direct posibil la informaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.