Cezar Preda lezat de afirmaţiile lui Videanu

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, marţi, pentru “Gândul”, referindu-se la declaraţiile liderului partidului Adrian Videanu despre Guvernul perfect, că asemenea afirmaţii “sunt de neînţeles” şi “te fac din ce în ce mai puţin iubit în partid”. “E de neînţeles să faci astfel de afirmaţii, dar în general, omul când se apropie de un capăt face astfel de declaraţii. Asemenea afirmaţii te fac din ce în ce mai puţin iubit în partid”, a precizat Preda, pentru “Gândul”, referindu-se la declaraţiile “deosebit de riscante şi frustrante” ale ministrului Economiei.

Cezar Preda menţionează că nu doar că remanierea se impune ca o necesitate la 1 septembrie, dar acest proces ar fi trebuit făcut încă din primăvară. “Eu am spus de la început că acest guvern nu va face eficientizarea. Pleacă din guvern oameni competenţi şi rămâne clientela politică stabilită pe plajele din Monte Carlo. Nu cred că e corect ca toţi cetăţenii României să dea fi dat trei luni de graţie unui guvern despre care ştiam că nu va face ce trebuie”, a spus Cezar Preda, citat de “Gândul”.

El a criticat şi alte declaraţii ale lui Adriean Videanu. “Întâi a răspuns la orice analiză din exterior că noi nu înţelegem nimic, că presa nu înţelege nimic, că opoziţia nu înţelege nimic. Că el e singurul care înţelege. Apoi, a spus că va fi primvicepreşedinte atât timp cât vrea el să fie primvicepreşedinte. Îi aduc aminte că nu l-am văzut ales prin vot direct, ci pe moţiunea lui Boc. Acum, această afirmaţie cu Guvernul perfect”, a spus Cezar Preda.

De asemenea, notează ziarul “Gândul”, Elena Udrea a spus că “există o mare aşteptare în PDL ca unii miniştri să fie schimbaţi”. “Vă spun că avem acest termen, 1 septembrie şi partidul aşteaptă să vadă evaluarea miniştrilor şi sancţiunile acolo unde se impun. Sancţiunile fiind remanierea”, a anunţat Udrea, luni seară, la postul B1 TV, precizând că Traian Băsescu ar avea “atributul constituţional” de a cere demisia premierului şi a miniştrilor.

“Deci răgazul pe care preşedintele l-a dat acestui Guvern pentru că, dincolo de faptul cã preşedintele i-a adus pe fiecare dintre miniştri în Guvern – fără preşedintele Traian Bãsescu acest Guvern nu exista în componenţa asta – este atributul constituţional al preşedintelui României să cearã demisia primului ministru, a miniştrilor, şi aşa mai departe”, a spus Udrea.

Ministrul Economiei, liderul PDL Adriean Videanu, susţine, într-un interviu acordat Revistei 22, că poate că cea mai mare problemă a partidului este că nu are înlocuitor pentru Traian Băsescu. Întrebat dacă cei din PDL caută înlocuitor pentru Băsescu, Videanu a răspuns: “Deocamdată nu-l avem. Poate că asta e cea mai mare problemă pe care o are partidul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.