Sătmărenii nu renunţă la concediu

Criza economică, a adus după sine disponibilizări, reduceri de salarii, creşterea ratei şomajului. Oamenii se vaită de lipsa banilor, dar paradoxal:  agenţiile de turism din municipiu înregistrează creşteri la vânzarea biletelor pentru destinaţii precum Turcia, Greşia, Egipt şi Bulgaria. Sătmărenii nu renunţă la concedii, deşi preţul biletelor de avion este mai scump faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La agenţia de turism House of Travel din municipiu patronii sunt foarte mulţumiţi de vânzările din acest an, care pe lunile iunie şi iulie au crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi nu este singura agenţie de turism din municipiu care înregistrează câştig,Vasile Lup, patronul Agenţiei de Turism LUP din oraş susţine că vânzările i-au crescut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Incredibil, am putea spune, având în vedere că acest an a fost unul al protestelor, datorită scăderilor salariale şi al creşterii ratei şomajului. Deşi anul de criză se simte, sătmărenii nu renunţă la concediu şi preferă destinaţiile de peste hotare, în schimbul Litoralului Românesc.

În topul preferinţelor sătmărenilor pentru concediu se situează Turcia, urmată de Grecia, Egipt, Spania, dar şi Bulgaria. Preţurile sejururilor sunt pentru toate buzunarele: în Turcia la un hotel de 5 stele, pentru două persoane, 7 nopţi cu avionul 1200 euro All Inclusive. În Egipt la un hotel de 4 stele All Inclusive 1354 de euro pentru două persoane. Pentru buzunarele mai modeste există oferte în Bulgaria pentru o familie cu 2 adulţi şi un copil pentru 7 nopţi preţul este de 500 de euro. În Grecia la vilă de 3 stele, fără masă, transportul cu autocarul, pentru 10 zile preţul este de 149 de euro de persoană.

Deşi preţurile la oferte sunt cam aceleaşi ca şi cele de anul trecut, totuşi cei care preferă destinaţii în străinătate, trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru achitarea biletelor de avion.

Marea majoritate dintre sătmăreni preferă staţiuni peste hotare, însă există şi familii care merg pe litoralul românesc. Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că pe litoralul românesc se poate cheltui mai mult faţă de alte staţiuni din străinătate, unde serviciile cu mult mai avantajoase.

Sunt şi persoane care preferă staţiunea Felix: economisesc bani pe transport şi beneficiază de diferite tratamente. Există şi o ofertă specială: “Hai la băi” valabilă în perioada 1 iulie-31 august, unde pentru 6 nopţi de cazare, meniu fix, cu pensiune completă, minim 5 zile de tratament, la un hotel de 2 stele tariful este de 575 de lei pe persoană, iar la un hotel de 3 stele tariful ajunge la 690 de lei pe persoană.

Un Comentariu la "Sătmărenii nu renunţă la concediu"

  1. Pingback: Tweets that mention Sătmărenii nu renunţă la concediu | Satmareanul - ziar online de Satu Mare -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.