Let’s do it Romania – Let’s do it Satu Mare

Let’s do it Romania” este un proiect naţional, prin care se intenţionează curăţarea ţării de gunoaie într-o singură zi,  mai exact pe 25 septembrie 2010. Organizatorii speră ca aproximativ 200.000 de persoane la nivel naţional să se implice în strângerea deşeurilor aruncate necorespunzător în mediile rurale şi depozitarea lor într-un loc corespunzător.

Acţiunea este organizată pe bază de voluntariat: practic toţi cei care doresc ca poluarea să fie redusă şi sprijină protejarea mediului, se pot alătura echipei de voluntari din Satu Mare pentru strângerea de gunoaie din anumite puncte stabilite în judeţ, unde se găsesc mormane de gunoi, depozitate necorespunzător. Deşeurile  vor fi  strânge în saci apoi preluate de operatorii de salubritate. Echipa de voluntari ai proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare, speră ca în judeţ să se implice minimum 5000 de persoane, punându-se baza în special pe elevi.

La prezentarea proiectului au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, primarul Iului Ilyes, subprefectul Pataki Csaba şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii din judeţ, care au aprobat iniţiativa echipei sătmărene de a se alătura altor judeţe din ţară la acest proiect de curăţare de gunoaie, care reduce costurile şi dezvoltă un spirit civic al populaţiei.

În prezent  echipa de voluntari din Satu Mare este în etapa de identificare a mormanelor de gunoi depozitate necorespunzător în judeţ şi la stabilirea traseelor. Proiectul a fost iniţiat pentru prima dată de Estonia, unde s-au implicat 50.000 de voluntari. De asemenea au preluat proiectul ţări precum Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovenia ţară unde  s-au implicat cei mai mulţi voluntari 265.000.  În România în cadrul programului sunt implicate 25 de ONG-uri, Ministerul Mediului şi cel al Educaţiei, autorităţi locale, companii şi peste 3000 de voluntari implicaţi în organizarea naţională.

Cei care doresc să se implice  în acest proiect pot să se înscrie pe site-ul www.letsdoitromania.ro, sau să ia legătura cu organizatorii din Satu Mare:

Claudia Donca 0742 237 842 claudia.donca@letsdoitromania.ro, echipa judeţeană de conducere
Natalia Achim 0727 301 388 natalia.achim@letsdoitromania.ro, echipa judeţeană de logistică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.