Interesul imobiliar central naşte … dezafectări

Primăria Satu Mare anunţă pe site-ul oficial că se fac planuri pentru “Demolarea punctului termic de pe strada Avântului”. Textul sec al ideii de a pune mâna pe un frumuşel teren ultracentral în Sătmar zice că:

“Primăria Municipiului Satu Mare va propune Consiliului Local spre aprobare dezafectarea şi demolarea punctului termic situat în curtea blocului de pe strada Avântului, având în vedere starea de degradare a acestuia, situarea sa parţial pe un teren privat, precum şi imposibilitatea de a fi utilizat pentru activităţi economice sau servicii, din cauza accesibilităţii îngreunate în curtea blocului. Terenul privat pe care este situat acest punct termic parţial va fi redat proprietarului iar terenul aparţinând municipiului va deveni disponibil pentru parcarea autovehiculelor locatarilor din bloc.”
Dar strada pe care este acea fostă centrală termică nu se mai numeşte de muuult “Avântului” ci  Petru Bran. Motivaţia demolării, precum că respectiva clădire ar fi în “IMPOSIBILITATEA de a fi utilizată pentru activităţi economice sau servicii, din cauza accesibilităţii îngreunate în curtea blocului” e cusută nu cu aţă albă, ci de-a dreptul cu sârmă ghimpată. Important este, în realitate, faptul că “parţial” terenul pe care stă hardughia de fostă centrală termică este – brusc – al unei persoane particulare…
Laudabilă este doar intenţia de a face – pe cei câţiva metri pătraţi ce vor rămane după ce terenul va intra “parţial” în proprietate privată – una bucată parcare.
Postam aici una întrebare legitimă: ghiciţi cine este fericitul viitor proprietar al terenului şi “parţial” ultracentral ?

7 Comentarii la "Interesul imobiliar central naşte … dezafectări"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.