Captură de ţigări ca-n filmele poliţiste

satu mareTrei percheziţii domiciliare, 3.900 pachete de ţigări descoperite şi două persoane urmărite penal – acesta este rezultatul unei acţiuni desfăşurată în cursul zilei de ieri de către poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrătorii vamali.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră sătmăreni au declanşat o acţiune pentru depistarea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina.
Astfel, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră sătmăreni au identificat în trafic un autoturism marca Volkswagen Golf Variant, înmatriculat în Satu Mare, care în prealabil a încărcat dintr-un imobil mai multe colete învelite în folie neagră.

La ieşirea din municipiul Satu Mare spre Mădăras, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea în trafic a maşinii, folosind semnalele acustice şi optice din dotare. Şoferul maşinii a refuzat să oprească la semnalele lucrătorilor p.f., a acroşat unoş maşina Poliţiei de Frontieră şi a pornit în mare viteză spre localitatea Mădăras. Poliţiştii au pornit imediat în urmărirea autoturismului care, ajuns în localitatea Mădăras, a intrat în curtea unui imobil. Şoferul respectiv a parcat maşina într-o anexă a gospodăriei, A descărcat coletele din VW Golf, le-a încărcat într-o autoutilitară aflată în curte şi, prin spatele grădinii, le-a transportat în curtea imobilului învecinat, unde a reuşit să le descarce. În momentul în care poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestuia, şoferul a reuşit să fugă pe câmpurile agricole din zonă, abandonând autoutilitara. Cele două imobile şi autovehiculele aflate în perimetrul acestora au rămas sub supravegherea poliţiştilor de frontieră.

Acţiunea a continuat simultan şi în municipiul Satu Mare, un echipaj al I.J.P.F. Satu Mare depistând un alt autoturism în care au fost încărcate ţigări din aceeaşi zonă din care au fost încărcate mai devreme coletele în VW Golf. Lucrătorii P.F. au oprit în trafic autoturismul Mercedes, înmatriculat în Satu Mare, condus de Anamaria O., în vârstă de 38 de ani. Împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare s-a efectuat un control asupra maşinii şi s-a descoperit în portbagajul acesteia 900 pachete de ţigări marca Viceory cu timbru fiscal ucrainean. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii vamali.
Concomitent, lucrători de poliţie judiciară din cadrul IJPF Satu Mare au iniţiat demersurile procedurale pentru obţinerea autorizaţiilor de percheziţie a celor două autoturisme şi imobilelor din localitatea Mădăras. La unul dintre imobile, în autoturismul VW Golf Variant au fost descoperite 500 pachete (un bax) ţigări marca Viceroy cu timbru fiscal ucrainean. În curtea imobilului învecinat, într-un autoturism Mercedes, înmatriculat în Italia, au fost descoperite alte 2.500 pachete de ţigări (cinci baxuri) Viceroy, şi acestea cu timbru de Ucraina.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni l-au identificat pe şoferul autovehiculului VW Golf care nu a oprit la semnalele efectuate în tafic, este vorba despre Raul B., 26 de ani, din Mădăras. În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de Anamaria O. (conducătoarea autoturismului Mercedes oprit în Satu Mare) şi Raul B. (şoferul VW Golf) pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.  Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră. Cercetările în acest caz sunt continuate pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în acest eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.