Dublă expoziţie de pictură la Consiliul Judeţean

Satu MareExpoziţia de arte plastice a pictorilor sătmăreni Bakos Karoly şi Aurel Ţenţ a fost vernisată astăzi, cu începere de la ora 14.30  în în holul Consiliului Judeţean Satu Mare.

Pictorul Aurel Ţenţ are 80 de ani s-a născut în Oradea, a terminat liceul la Odorheul Secuiesc, şi este absolvent al Facultăţii de Industrie a lemnului in Braşov. A făcut şi un an de facultate la Institutul de Arte Plastice din Cluj. Tehnica preferată a artistului combină impresionismul cu pictura modernă, adoptând o tematică peisagistică.

Pictorul Bakos Karoly s-a născut în 1960 în Satu Mare, a absolvit Şcoala de Arte din Satu Mare şi a predat ca şi profesor de desen în municipiu. Din 1992 a avut expoziţii personale în Satu Mare, Baia Mare şi Ungaria. Tehnica artistului are tendinţe spre clasicism, iar tematica cuprinde naturi statici.

Cei doi  pictori sătmăreni şi-au prezentat în cadrul acestei expoziţii toate lucrările realizate pe parcursul acestui an. Vernisajul expoziţiei a fost organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare şi Asociaţia Artiştilor Plastici “Casa Creaţiei Sătmărene”. Expoziţia va fi deschisă în perioada 23 iulie – 13 august anul current

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.