Utilaje furate din străinătate descoperite la frontieră

Satu MareDouă utilaje de mare capacitate, care figurează furate din străinătate, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră sătmăreni la intrarea în ţara noastră.
Ieri, 21 iulie, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul ucrainean Vasyl M., în vârstă de 49 de ani. Bărbatul conducea un autotractor marca MAN, cu care tracta o semiremorcă, ambele înmatriculate în Slovacia. În semiremorcă transporta două buldoexcavatoare marca JCB.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la verificarea documentelor de însoţire a mărfii, poliţiştii de frontieră au constatat, în urma verificărilor efectuate, că unul dintre utilaje figurează ca fiind furat din Marea Britanie din octombrie 2009.

În timpul cercetărilor, cetăţeanul ucrainean a declarat că lucrează ca şofer la o firmă de transport din Bratislava (Slovacia). Cu câteva zile în urmă, spune el, a fost trimis în Polonia, de unde a încărcat cele două buldoexcavatoare pe care trebuia să le transporte în Ucraina.

Câteva minute mai târziu s-a prezentat la intrarea în ţară cetăţeanul ucrainean Oleksandr S., în vârstă de 43 de ani, conducând un autotractor marca Volvo, cu care tracta o semiremorcă, ambele înmatriculate în Slovacia. În semiremorcă erau ransportate două utilaje, unul marca JCB şi altul Caterpillar. La verificarea făcută de poliţiştii de frontieră pentru intrarea în ţară s-a constatat că utilajul marca JCB figurează ca fiind furat din Marea Britanie de la începutul acestei luni. Şi în acest caz cetăţeanul ucrainean a declarat că fiind angajat ca şofer la aceeaşi firmă de transport din Bratisvala, a încărcat utilajele din Polonia pentru a le transporta în Ucraina.

Celor doi şoferi ucraineni le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Totodată, cele două utilaje care figurează ca fiind furate din străinătate au fost reţinute pentru continuarea cercetărilor.

Un Comentariu la "Utilaje furate din străinătate descoperite la frontieră"

  1. Pingback: Tweets that mention Utilaje furate din străinătate descoperite la frontieră | Satmareanul - ziar online de Satu Mare -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.