Sânge de jandarm pentru cei aflaţi în suferinţă

20 de jandarmi sătmăreni au donat astăzi sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Satu Mare. Sub deviza „dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui” jandarmii au donat sânge, pentru persoanele care se află pe patul de suferinţă. Potrivit reprezentanţilor din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină, numărul donatorilor din Satu Mare s-a dublat faţă de anul trecut, înregistrându-se un procent crescut în rândul tinerilor, care donează sânge pentru a beneficia de analize gratuite.

Cei 20 de jandarmi au donat sânge începând cu ora 9 dimineaţa. Campania de donare de sânge a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean a început încă din anul 2008. În cadrul campaniei “Donează sânge” din acest an,  70 de jandami şi-au exprimat dorinţa să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină, donaţii care vor fi făcute pe parcursul mai multor săptămâni.

În prezent în judeţ este nevoie de sânge din grupele sanguine: A2 pozitiv, A2 negativ şi A4 negativ. Totuşi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul donatorilor a crescut. Alina Cointa biolog specialist în cadrul CTS a declarat că numărul donatorilor s-a dublat faţă de anul trecut. Se înregistrează o creştere a donatorilor în rândul tinerilor care optează pentru donarea de sânge pentru a beneficia de analize gratuite, astfel economisesc până la 300 de Ron, fac un bine omenirii şi iau şi câteva bonuri de masă. Dar sunt şi donatori care în urma unor accidente au avut nevoie de sânge, acum încercând la rândul lor să ajute alte persoane.

Lipsa banilor face ca unii donatori să îşi ofere sângele în schimbul a 7 tichete de masă în valoare fiecare de 84 de Ron. Cei care nu muncesc şi au copiii vin şi donează sânge o dată la 2 luni pentru a-şi achiziţiona mâncare.

Zilnic aproximativ 60 de persoane donează sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Un Comentariu la "Sânge de jandarm pentru cei aflaţi în suferinţă"

  1. Pingback: Tweets that mention Sânge de jandarm pentru cei aflaţi în suferinţă | Satmareanul - ziar online de Satu Mare -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.