România va ieşi din recesiune dacă taie în carne vie

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că România va ieşi din recesiune doar prin aplicarea unor constrângeri bugetare tari, arătând că absenţa acestora duce la relaxare şi o înclinaţie spre protecţia socială.

“Mi-aduc aminte că în anii ’90-’91 constrângerile bugetare tari erau un termen central în ceea ce priveşte programele de redresare economică. Pare paradoxal, constrângerile bugetare tari, acelea ajută economia”, a spus Isărescu la dezbaterea “România 2010: constrângerile economico-financiare şi imperativele sociale”. Guvernatorul BNR a explicat că în funcţie de politica bugetară adoptată se poate stimula munca, rigoarea în cheltuirea banului, şi nu numai public, dar şi privat, eficienţa, productivitatea.

La întrebarea “Cum se poate ieşi din recesiunea economică”, şeful băncii centrale a răspuns că prin adoptarea unor constrângeri bugetare tari. “Dacă avem constrângeri bugetare slabe descurajăm în continuare munca, nu avem cum să ieşim, nu se iese aşa din recesiune, iar creşterea economică nu este un dat în jurul căruia se învârt toate celelalte, ci este un rezultat”, a mai spus Isărescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.