Atenţie la ciuperci unele chiar ucid

Un bărbat de 72 de ani respectiv o fetiţă de 10 ani şi-au pierdut viaţa în această lună după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Deşi au primit îngrijiri medicale, cele două persoane au decedat. În cursul zilei de astăzi alte 3 persoane au ajuns la spital cu intoxicaţie de ciuperci. Este vorba de doi bunici şi o nepoată, starea celor 3 fiind gravă.

Nu consumaţi ciuperci achiziţionate de la vânzătorii de pe marginea şoselelor şi chiar dacă sunteţi buni cunoscători ale ciupercilor evitaţi să le adunaţi din pădure. Două  persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 5 se zbat între viaţă şi moarte la spital, după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. În urmă cu două zile 2 bunici împreună cu nepoatele lor au ajuns la spital după ce au făcut intoxicaţie de ciuperci. Deşi fetiţele au fost transporatate la un spital din Cluj, una dintre ele a murit, la fel şi bunicul acesteia.

În cursul zilei de astăzi alţi doi bunici au ajuns la Spitalul de Urgenţă cu nepoata lor, după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. Fata venise împreună cu fratele ei din Statele Unite, în vizită la bunicii. Aceştia le au gătit tinerilor o mâncare de ciuperci.  Băiatul a avut inspiraţia să refuze mâncarea, în schimb din bucate au mâncat cei doi bunici şi nepoata, care au ajuns de urgenţă la spital cu intoxicaţie de ciuperci. Fetiţa şi bunica au fost transportate la un spital din Cluj, iar bunicul primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean din Satu Mare.

Cadrele medicale atenţionează populaţia să evite consumul de ciuperci, adunate la întâmplare din păduri şi să achiziţioneze ciupercile doar din  magazine, chiar şi bunii cunoscători de ciuperci au confundat soiurile, ajungând în stare foarte gravă la spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.