Satu Mare gazda Concursul Naţional de Informatică

Aproximativ 130 de elevi din 22 de judeţe sunt prezenţi la Satu Mare la Concursul Naţional de Informatică, care se desfăşoară la Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”. Pe parcursul a trei zile concurenţii vor avea de trecut 3 probe, în urma cărora se vor desemna câştigătorii. În acest an la concurs participă şi doi elevi de origine vietnameză şi care sunt fraţi. Unul dintre ei a câştigat aurul la Balcaniada de Matematică, iar celălalat a obţinut locul III la Olimpiada Naţională de Informatică.

Concursul se desfăşoară în perioada 21-23 iulie, timp în care concurenţii de clasele V-VIII au de trecut 3 probe:
-programare
-office sistem grilă
-micul expert

Elevii care participă la astfel de concursuri au un avantaj în plus la CV-urile lor pentru găsirea unui loc bun de muncă. Constantin Oneţ, directorul la Palatul Copiilor a declarat că unul din foştii concurenţi sătmăreni ai acestui concurs pe nume Raţ Cornel a fost angajat la Microsoft, ţinându-se cont de diplomele obţinute la concursurile în afara  şcolii.

În acest an printre concurenţii la Concurs fac parte şi doi fraţi de origine vietnameză: Tran Bach Hai de 14 ani care a obţinut aurul la Balconiada de Matematică şi Tran Bach Lam de 11 ani care a obţinut locul III la Olimpiada Naţională de Informatică. Cei doi vietnamezi sunt născuţi în România şi fac parte din 2 echipe din Bucureşti.

Fiecare echipă este formată din 4 elevi plus cadrul didactic din fiecare judeţ. Profesorul de matematică informatică Florina Gogoaşe din Giurgiu pregăteşte şi însoţeşte elevii la acest concurs de peste 10 ani. Concursul organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a ajuns la a 25-a ediţie, Satu Mare fiind pentru a 9-a oară gazdă acestui concurs. Ironia sorţii e că în acest an la concurs nu participă nici o echipă de elevi din judeţul nostru şi asta deoarece profesorul de informatică a înţeles greşit data organizării concursului.

Festivitatea de premiere va avea loc joi de la ora 17, iar cei mai buni vor primii diplome şi bani din partea Ministerului Educaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.